Danmark er Europamestre i TeamGym 2022 - GymDanmark

Danmark er Europamestre i TeamGym 2022

Ved Europamesterskaberne i dag vinder de danske herrer guldet, titlen som Europamester og æren tilbage til Danmark. I en neglebidende sidste konkurrence, hvor der blev kæmpet til det sidste, trak danskerne det længste strå og slog Sverige og Norge. Mixedholdet vinder sølv og dameholdet bronze. Og med tre vundne Europamesterskaber af juniorerne i går, cementerer Danmark sin førende position i international TeamGym.

Senior Herrer

Der var lagt op til en benhård og spændende konkurrence i herrernes finale, hvor de normalt suveræne danskere, som har vundet alle mesterskaber, de har deltaget i siden 2010 blandt andet var oppe imod de regerende Europamestre, ærkerivalerne fra Sverige (Danmark deltog ikke ved seneste EM grundet corona).

Til tonerne fra de ikoniske Guns N’ Roses lagde danskerne ud med at fyre en fuldstændig vanvittig flot baneserie af på tårnhøjt niveau, og sendte publikum helt op under loftet. Baneserien blev fulgt op af en ikke helt så perfekt trampetserie, men dog god nok til at slå svenskerne som på det tidspunkt i konkurrencen lå side om side, og som scorede samme høje karakter på banen. Slutteligt vinder danskerne som med dagens bedste rytmeserie bringer guldet, titlen og pokalen tilbage til Danmark. Dagens store overraskelse stod gymnasterne fra Norge for, da de nappede sølvet foran svenskerne, som fik bronze.

  1. Danmark 60.400 point
  2. Norge 58.800 point
  3. Sverige 58.200 point

Landstræner for Senior Herre Lars Nørregaard siger: Vi er bare mega glade for at være tilbage til et europamesterskab og så samtidig se gymnasterne præstere så flot efter 4 år uden et senior EM. Vi er så enormt glade for at hive guldet hjem til Danmark. Der ligger mange års arbejde bag herrernes præstation i dag. Og skønt der var fejl for vores herrehold i dag, så var vi bedste hold i hallen. Guldet er så fortjent.

Senior Mix

De danske SeniorMix gymnaster havde kvalificeret sig til finalerne som nr. 3 efter Storbritannien og Sverige, og skulle således toppræstere i finalen. Danmark lagde suverænt ud med en virkelig flot og veludført rytmeøvelse hvor momenter og æstetik sad lige i skabet og som blev belønnet af dommerne med konkurrencens højeste rytmescore (19.150). På banen havde danskerne til finalen lavet flere justeringer fra kvalifikationen for at kunne lykkes med 18 banespring som heldigvis lykkedes med veludførte spring og ingen fald. I trampetten fik danskerne desværre i første omgang en fejl ved at første springer ikke laver holdomgang og samlet et fald. På trods af dette holder gymnasterne hovedet koldt og bevarer fokus med at gennemføre resterende spring. Samlet set blev det til en virkelig spændende finale, hvor Storbritannien suverænt vinder deres første guldmedalje i Mix nogensinde med knapt et point foran Danmark.

  1. Storbritannien 56.350 point
  2. Danmark 55.400 point
  3.  Sverige 52.750 point

Landstræner for SeniorMix Christina Egevang siger: Det blev en tæt konkurrence mod to stærke hold fra Storbritannien og Sverige. Vi leverede flotte præstationer på både rytme og bane og gymnasterne tog ansvar og løftede hinanden som hold. Alt i alt er vi godt tilfredse med vores præstation i finalen og vores “rejse” som hold’.

Senior Damer

De danske senior damer vinder deres fjerde EM-bronzemedalje i streg. Damerne sikrede sig konkurrences absolut højeste score i rytmeserien, som blev belønnet med hele 19.900 point. Danmark meldte sig for alvor ind i konkurrencen med denne præstation og på både bane og trampet lykkes de med det aftalte. Alt i alt har de danske damer op til finalen toppræsteret i kvalifikation med en flot 2. plads og bød for alvor ind i striden om medaljer i en stærk damerække, hvor de slutteligt vinder bronze. Det blev de regerende sølvvindere fra Sverige, som vandt guldet foran de regerende mestre fra Island.

  1. Sverige 55.100 point
  2. Island 53.950 point
  3. Danmark 52.550 point

Landstræner for seniordamer Mikkel Møller siger: Det er en helt fantastisk følelse, jeg er så stolt. Målet var top 3 og samtidig have en godt forløb og vise god gymnastik. Det er et senior debutanthold, der gik ind og leverede en flot konkurrence. Der er mange gode EM’er i dem endnu. Damerne har leveret på alle parametre.

Kæmpe forløsning for Danmark

En jublende glad landsholdschef Helge Fisker siger om danskernes præstation idag: Det er en kæmpe forløsning at være tilbage på den internationale scene og i den grad sætte dagsorden. Vores gymnaster har været udfordret af Corona nedlukning, manglende træning og aflyst em på hjemmebane for at vi efterfølgende ikke kan deltage til i efteråret 21. Mange havde ikke spået os høje chancer til dette em men takket være opbakning fra vores klubber som i den grad har fundet gode løsninger, et partnerskab der har hjulpet forbundet med samlinger i svære tider og ikke mindst landstrænere og øvrig som har arbejdet hårdt og målrettet med at lykkes med vore egne målsætninger. Vi har en spændende fremtid foran med juniorer der har fået værdifulde erfaringer med sig og seniorer der i den grad har præsteret og skaffet gildet hjem til Danmark i herrer samt leveret sindssygt flotte præstationer med sølv i mix og bronze hos damerne.

Shooting Star udnævnelse gik blandt andet til dansker

En særlig hæder gik til danske Steven Nash som blev udnævnt til ‘Shooting Star’. Læs pressemeddelelsen fra European Gymnastics her

Vigtigt og nødvendigt samarbejde

Et vigtigt element i at sikre dansk TeamGym succes i fremtiden, er samarbejde mellem GymDanmark og en række efterskoler og gymnastikforeninger. Samarbejdet gør det blandt andet muligt for danskerne at have fælles træningssamlinger, som ellers kan være en stor udfordring med så mange deltagere.

Med i partnerskabsaftalen er: BGI Akademiet, Vesterlund Efterskole, Vejstrup Efterskole, Brejninggaard Efterskole, Flemming Efterskole, Gymnastikefterskolen Stevn Efterskole, Bøvling Idrætsefterskole, Sorø Gymnastikefterskole, Gladsaxe GF og Svendborg GF.

Også stor tak til Chopar som leverer landsholdstøj og Eurogym Gymnastics for redskaber til de nationale konkurrencer.

Resultater

Læs mere

Facebook

Læs mere

Instagram

Læs mere

Alt om EM i TeamGym

Læs mere
SeniorMix
SeniorMix
SeniorMix
SeniorMix
SeniorMix
SeniorDamer
SeniorDamer
SeniorDamer
SeniorDamer
SeniorHerrer
SeniorHerrer
SeniorHerrer
SeniorHerrer
Danskerne 2022