Danmark rydder bordet ved junior EM i TeamGym - GymDanmark

Danmark rydder bordet ved junior EM i TeamGym

Netop nu deltager 72 gymnaster og 18 trænere ved Europamesterskaberne i TeamGym i Luxembourg. I dag var juniorerne i finalerne og vinder imponerende guld i alle tre rækker (drenge, piger og mix). Den flotte præstation er kulminationen på flere års dedikeret træning og vidner om et tårnhøjt internationalt niveau i dansk TeamGym.

JuniorDrenge

De danske juniordrenge lagde imponerende ud ved EMs først finale. Til tonerne med alt fra alt fra Norges ’Thomas Tog’ til svenskernes ’Thunderstruck’ af AC/DC og til danske ’Nik og Jay’ var scenen sat for en tætpakket arena fyldt med europæiske farver og fans.

Efter en lidt usikker start i kvalifikationen havde holdet lavet vigtige justeringer i banespring, med målet om at toppræstere og ikke mindst lykkes med det aftalte. Det gav pote og sikrede danskerne en samlet score på mere end 1,5 point ned til de regerende junior europamestre fra Sverige. Alt i alt leverede drengene en perfekt baneserie, en smuk og sikker gulvøvelse og en trampet serie med kraft og nerve, som sikrede danskerne højeste score i alle tre øvelser og guldet tilbage på dansk jord (Danmark deltog, på grund af corona, ikke i 2021).

  1. Danmark 59.300 point
  2. Sverige 57.750 point
  3. Norge 49.625 point

Juniordrenge landstræner Kasper Veje siger: ’Præstationen i dag er forløsningen på et langt udviklingsforløb. Drengene formår at overholde vores aftaler og bakke hinanden op og være ærlige. Og derfor lykkes vi i dag med at lave nogle helt vildt fede gymnastik ting. Men det vigtigste for os er at lykkes med holdet og med at drengene er vokset og har udviklet sig’.

JuniorMix

De danske juniormix-gymnaster løftede også indsatsen markant fra kvalifikationen til finalen. Med kloge trænerdispositioner og veludførte øvelser vandt danskerne flotte guldmedaljer og henviste de forsvarende europamestre fra Storbritannien til en tredjeplads.

Gode springvalg med flot gennemførelse var særligt værd at bemærke samt en imponerende flot rytmepræstation. Små detaljer i Danmarks og Sveriges præstation gjorde det svært, helt frem til sidste øjeblik at vurdere hvem der ville gå derfra som sejrherrer. Det blev dog danskerne der løb med guldet for femte gang siden 2012.

  1. Danmark 53.875 point
  2. Sverige 53.100 point
  3. Storbritannien 52.600 point

Juniormix landstræner Julie Bjørnskov siger ’I dag gik tingene op i en højere enhed for mixholdet. Vi formåede at være der for hinanden, kommunikere rigtigt godt på hele holdet og få løst vores discipliner rigtigt godt. Det er en helt vild fornemmelse at det er kommet hertil, og den præstation har gymnasterne været særligt gode til at være fælles om – både i det svære og det lette. På den måde synes vi at vores mixhold har været gode til at prioritere hele holdet – og det viste sig at bære os hele vejen’.

JuniorPiger

Otte lande deltog i juniorpigefinalerne, hvor Danmark igen viste uovervindelig styrke. En helt igennem fantastisk præstation af juniorpigerne sikrede danskerne den tredje guldmedalje ud af tre mulige i de samlede juniorfinaler.

Særligt værd at fremhæve blev pigernes formidable rytmeserie, som blev udført på smukkeste vis og gav en imponerende høj score (20.000 point). Hvis man er i tvivl om danske juniorpiger kan stå på hænder, så kan der i hvert fald ikke være nogen tvivl efter denne rytmeserie!

  1. Danmark 53.900 point
  2. Sverige 51.850 point
  3. Island 50.550 point

JuniorPiger Landstræner Sofie Ny siger “En fuldstændig vanvittig oplevelse. Jeg er helt blæst bagover, hvordan så mange ting gik op i en højere enhed. Det blev virkelig bevist, at vi kunne levere som hold endnu engang, og at vi i fællesskab formår at nyde det samtidig. Jeg er så stolt af pigernes præstation – ikke kun det gymnastiske men også det menneskelige. Vores kerneværdier har fra start været ‘udvikling, omsorg og kvalitet’, og jeg synes, at pigernes præstation i dag netop rammer alle tre værdier. Sikke et punktum at sætte.”

Ingen er større end holdet

Alt i alt er det en glad og stolt Landsholdschef Helge Fisker som glæder sig over juniorernes succes i dag der siger:

’Det er en fremragende samlet præstation alle de danske juniorhold leverer i dag. Med enorm høj landingsprocent og høj udførelse af rytmeserierne er der ganske få ting der kan forbedres. Dette er et klokkeklart resultat af gode beslutninger fra både gymnaster og trænere’ siger Helge Fisker og fortsætter:

’Guldmedaljerne og vejen dertil er en enorm vigtig læring for gymnasterne i deres videre TeamGym karriere. Det har været fantastisk at se den flotte holdindsats hvor ingen er større end holdet, det er det som TeamGym handler om og det juniorerne viser på gulvet er til stor inspiration for andre unge som drømmer om at blive dygtige som dem’.

Vigtigt og nødvendigt samarbejde

Et vigtigt element i at sikre dansk TeamGym succes i fremtiden, er samarbejde mellem GymDanmark og en række efterskoler og gymnastikforeninger. Samarbejdet gør det blandt andet muligt for danskerne at have fælles træningssamlinger, som ellers kan være en stor udfordring med så mange deltagere.

Med i partnerskabsaftalen er: BGI Akademiet, Vesterlund Efterskole, Vejstrup Efterskole, Brejninggaard Efterskole, Flemming Efterskole, Gymnastikefterskolen Stevn Efterskole, Bøvling Idrætsefterskole, Sorø Gymnastikefterskole, Gladsaxe GF og Svendborg GF.

Resultater

Se alle resultater fra EM

Læs mere

Facebook

Læs mere

Instagram

Læs mere

Alt om EM i TeamGym

Læs mere