Endnu en historisk trampolin-weekend - GymDanmark

Endnu en historisk trampolin-weekend

Det blev ikke til medaljer til de danske trampolinspringere ved EM i Rimini i Italien i weekenden. Men især i synkron viste danskerne med en historisk finaleplads, at de er blandt de bedste i Europa.

Forventningerne var skruet højt op til de danske trampolinspringere ved EM i Trampolin og Tumbling. Både Benjamin Kjær og synkronparret Smilla Jensen og Sofie Landberg kom til EM med friske bronzemedaljer fra World Cup’en ugen før. Men det blev lige ved og næsten ved EM.

Tættest på medaljerne kom Benjamin Kjær og Teis Petersen med en 4. plads i synkronfinalen. Hos damerne var der tæt løb i finalefeltet, og Smilla Jensen og Sofie Landberg var kun 19/100 fra 4. pladsen.

”Jeg er meget godt tilfreds og meget stolt af mine springere. Der er en lidt defensiv slutning fra drengene, der koster. Til gengæld kommer de vanvittigt godt afsted i de to triffer (baglæns trippel salto, red.). Pigerne er tæt på fjerdepladsen i et tæt finalefelt,” siger landstræner Anette Dalsten.

Og danskerne fik virkelig sat et historisk aftryk i synkron. Hos herrerne var Danmark det eneste land med to hold i synkron i top 10, og hos damerne skal vi helt tilbage til 1995 siden der sidst var et par med i en EM-finale – den en af damerne var i øvrigt den nuværende landstræner Anette Dalsten.

Missede finalen

I den individuelle konkurrence var der store forventninger til Benjamin Kjær, og alt gik da også planmæssigt i indledende, hvor han sikrede sig en plads i semifinalen. Her lavede han en fremragende øvelse – lige indtil allersidste landing, hvor han snittede kantpuden. Det betød, at han ikke fik anerkendt sit 10. og sidste spring, og i stedet for en finaleplads, sluttede han som nr. 19 ud af 24 deltagere. En stor skuffelse for den dygtige springer.

”Ja, det er super ærgerligt, det skal slutte sådan. Jeg laver min måske bedste øvelse nogensinde, men rammer lige akkurat kanten på vej ned fra min Miller,” siger Benjamin Kjær, som midt i skuffelsen alligevel kan glæde sig over, hvor han står i dag.

”Jeg er super stolt af den proces jeg har været igennem siden VM. At jeg er kommet i to semifinaler og to finaler over de sidste to uger er helt vildt og beviser jeg endelig har niveau til at begå mig blandt de bedste,” siger Benjamin Kjær.

Landstræner Anette Dalsten glæder sig også over den anerkendelse de danske trampolinspringere har fået.

”Vi har haft to fantastiske uger i Italien (først World Cup og herefter EM, red.) med semifinaler, finalepladser, en medalje og masser af anerkendelse fra verdens toptrænere, der alle kommer og roser Benjamins udvikling og springning. Det lover godt for de kommende opgaver og giver motivation i den daglige træning,” siger hun.

Vigtigt og samarbejde

Et vigtigt element i at sikre dansk Trampolin succes i fremtiden, er også det gode samarbejde mellem GymDanmark og Vestsjællands Idrætsefterskole som blandt andet sikrer landsholdsgymnasterne fælles træningsaktiviteter.

Læs artikel om World Cup'en

Læs mere

Resultater synkron

Herrer

  1. Tyskland (50,800)
  2. Portugal (50,550)
  3. Grækenland (49,760)
  4. Danmark (48,760)

Damer

  1. Storbritannien (47,750)
  2. Holland (46,970)
  3. Georgien (46.950)
  4. Portugal (45.510)
  5. Frankrig (45,440)
  6. Danmark (45,320)

Se alle resultater