Hvordan lærer vi gymnasterne at gå i split? - GymDanmark

Hvordan lærer vi gymnasterne at gå i split?

Smidighedstræning er en naturlig del af den gymnastiske grundtræning. Men hvad ved vi egentlig om denne træningsform?
Litteraturen kredser om, hvordan en øget bevægelighed kan have en positiv effekt på præstationen – F.eks. vil udbyttet (styrke) ved en squat være større, hvis udøveren har en god bevægelighed.
Men hvad ved vi egentlig om den mere æstetiske tilgang til smidighed – Hvor smidighed mere bliver et mål i sig selv for at kunne udføre særlige momenter?

Mange spørgsmål rejser sig især, når der er tale om smidighedstræning rettet mod børn og unge.

Derfor har GymDanmark sat fokus på dette vigtige emne.

Webinar 7. sep. kl. 19.30 – 20.00
Lyt med når Charlotte Anker-Petersen giver os en teaser på, hvad forskningen mener om smidighedstræning for børn og unge. Hendes videnskabelige tilgang krydres med hendes praktiske erfaringer indenfor området, hvor hun tidligere har været hovedkoordinator for sundhedsteamet på Det Kongelige Teaters balletskole.
På trods af at balletskolen er kendt for en hård og tidlig selektion af danserne, er Charlotte stor fortaler for, at mange (og flere) børn med den rette træning og støtte kan nå langt.

Charlotte underviser senere på sæsonen på to kurser med fokus på gennemgang af aktuel forskning på området og hvordan vi får omsat det i praksis. Dette webinar vil være en teaser for de efterfølgende kurser.

Webinar 7. september kl. 19.30-20.00

Læs mere

Kursus 18. sep. i Greve

Læs mere

Kursus 10. okt. på Ollerup

Læs mere

Charlotte Anker-Petersen

Charlotte er idrætsfysioterapeut, og bruger det meste af sin tid på et Ph.D. studie, hvor hun forsker i skadesepidemiologi og -forebyggelse hos TeamGym gymnaster (JUMP-SMILE projektet). Som tidligere hovedkoordinater for sundhedsteamet på Det Kongelige Teaters Balletskole har hun mange års erfaring inden for vækstrelaterede problemstillinger, fysisk træning og træningsplanlægning til børn og unge på eliteniveau.

I sin undervisning lægger Charlotte vægt på at skabe bro mellem evidens og praksis, så den enkelte træners evne, til at reflektere over de valg man træffer, forbedres. Hun lægger vægt på en åben dialog (ingen spørgsmål er forkerte), netværk og videreudvikling.

  • Charlotte er Ph.d.-studerende ved Sports Ortopædkirurgisk Forskningscenter på Hvidovre Hospital (SORC-C).
  • Uddannet og praktiserende idrætsfysioterapeut
  • Bestyrelsesmedlem i Dance Science Denmark
  • Ekstern konsulent for Tivolis Balletskole
  • Tidligere fysioterapeut på den Kongelige Balletskole
  • Stor erfaring inden for ballet og gymnastik og særligt fokus på børn og unge inden for eliten
  • Underviser på GymDanmarks Træneruddannelse; GymTræner 2 – Basis – Træningsplanlægning og fysisk træning

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen