Sølvmedaljer ved EM i Tumbling - GymDanmark

Sølvmedaljer ved EM i Tumbling

Danmark vinder EM-SØLV ved holdkonkurrencen i Sochi. En kæmpe triumf for det danske landshold som har arbejdet dedikeret frem mod EM. I en hård konkurrence mod de stærke russere på hjemmebane, understreger Danmark endnu engang deres position i international Tumbling. 

Otte tumblere, heraf fire kvinder og fire mænd, deltog denne weekend ved EM i Trampolin, Tumbling og DMT 2021 i Sochi/Rusland. Med mange flotte EM-resultater i bagagen var der store forventninger til danskerne. Kulminationen blev flotte sølv-holdmedaljer til herrerne.

HOLD

Herrerne

I en spændende holdfinale lykkedes det danskerne at give de stærke russere kamp til stregen. Rasmus Steffensen lagde fra starten maksimalt pres på modstanderne ved i sit første pass, at sætte sin øvelse til perfektion og score konkurrencens absolut højeste karakter (39,900). Det rystede modstanderne og sendte straks danskerne på medaljekurs. Matthiesen, Lindholmer og Abildgaard kunne herefter følge trop med stabile og præcise øvelser, og dermed sikre Danmark EM-sølvmedaljer for hold.

Landstræner Oliver Høgfeldt Bay siger: ‘Jeg er super glad og stolt af gutterne. De leverer præcis det vi havde aftalt, og mere end det. Rasmus Steffensen scorer med sin full-full til full-full til miller ud over danmarksrekord i sværdhed, også højeste internationale danske score nogensinde’ smiler en meget tilfreds landstræner.

Kvinderne

I kvindernes holdfinale lykkes de danske tumblere med rigtig meget og viser, at Danmark ikke er langt fra de andre stærke nationer. Der er fortsat et stykke vej til toppen, men kvinderne har en god og sund indstilling med masser af potentiale. Kvinderne bliver nr. 4/4.

Landstræner Oliver Bay siger: ’Jeg er stolt af kvindernes indsats. De har trænet hårdt frem mod EM og viser gode takter som vi skal arbejde videre på hjemme i klubberne. Resultatmæssigt leverer de det hidtil bedste danske resultat’.

INDIVIDUELT

Debutanten Magnus Lindholmer og den noget mere rutinerede Adam Sharf Matthiesen havde kvalificeret sig til søndagens individuelle finaler. I et stærkt felt leverede begge herrer sikre øvelser, baseret på gode overvejelser og rigtige beslutninger. For Lindholmer bringer EM masser af god læring med sig til at stå i pressede internationale situationer fremover, og Matthiesen avancerer sin internationale placering med to pladser. Matthiesen slutter som nr. 4 og Lindholmer som nr. 6/8.

På kvindesiden stod Ida Pagård i sin første EM-finale. En svær finale som landstræneren vidste på forhånd og siger: ’Ida leverer det vi aftaler. Vi vidste godt det ville bliver svært, men niveaumæssigt leverer hun rigtig flot. Idas præstation rakte til en 8. plads.

EM Hold Sølv medaljer

  • Adam Scharf Matthiesen (OGF)
  • Rasmus Steffensen (Silkeborg P/D)
  • Martin Møldrup Abildgaard (Silkeborg P/D)
  • Magnus Lindholmer (OGF)
EM Trampolin og Tumbling, den danske delegation
Tumbling Kvinder - Foto Oliver Bay
Foto European Gymnastics
Foto European Gymnastics
Tumbling Herrer - Foto Oliver Bay
Foto European Gymnastics
Foto European Gymnastics
Foto Oliver Bay
Foto Oliver Bay
Foto Oliver Bay
Foto European Gymnastics
Foto European Gymnastics
Foto European Gymnastics
Foto European Gymnastics

Resultater

Læs mere

Gense live streaming

Læs mere

Instagram

Se flere billeder på Instagram (tumblingdanmark og tumblinglandsholdet)

Læs mere

EM Trampolin

Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen