EM i Trampolin 2021 - GymDanmark

EM i Trampolin 2021

Seks trampolinspringere, heraf to seniorer og fire juniorer, deltog denne weekend ved EM i Trampolin, Tumbling og DMT 2021 i Sochi/Rusland. Efter en ufrivillig Corona pause fra internationale konkurrencer i over et år, var danskerne klar til at springe det bedste de har lært. Trampolinspringerne deltog i både de individuelle- og synkron-konkurrencerne.

Senior

I den individuelle konkurrence lykkedes det desværre ikke for de to herrer, 5-dobbelte danmarksmester Benjamin Salo Kjær og debutant Malte Nannerup Kirckhoff at kvalificere sig til semifinalerne. En afbrudt obligatorisk øvelse for Kjær blev desværre for dyr, selvom han flot samlede op i den frie øvelse og leverede 12. bedste resultat i konkurrencen. Malte Kirckhoff klarede sin seniordebut flot og sluttede som 1. reserve til semifinalen.

I et felt på 46 springere, hvor de 24 bedste med max 2 fra hver nation går videre til semifinalerne, slutter Kjær samlet set som nr. 32 og Kirckhoff på en meget flot 28. plads. Se alle resultater fra individuel kvalifikation her.

Landstræner Anette Dalsten siger ’Det er selvfølgelig drøn ærgerligt for Kjær, at han afbryder sin obligatoriske øvelse. Han scorer så højt i sin fri øvelse, at det havde bragt ham i finalen i forhold til semifinaleresultaterne’.

I synkronkurrencen var det første gang, at Kjær og Kirckhoff skulle springe sammen ved EM. Desværre blev det ikke den bedste debut for parret da en afbrudt øvelse i ottende spring, sendte danskerne ud af konkurrencen om de otte semifinalepladser. Danskerne slutter på en 13. plads ud af 19 par.
Se alle resultater fra synkron kvalifikation her

Landstræner Anette Dalsten siger ’Den frie øvelse rammer de som de skal. Øvelsen svarer til den 6. bedste i feltet, men pga fejl i den obligatoriske, ender de uden for finalen’

Junior

For de fire juniorer blev det til spændende og gode konkurrencer. De unge springere, som primært deltager ved EM som led i en langsigtet udvikling i deres gymnastikkarriere, fik de masser af god konkurrence-træning under huden, og det lykkedes endda for Sofie Li Dam Landberg at kvalificere sig til semifinalerne hvor hun leverede en rigtig god præstation.

Landstræner Anette Dalsten siger ’Juniorpigerne springer rigtig nydeligt, men med reduceret vanskelighed, da det pga Corona ikke har været muligt for pigerne fra hhv Kbh og Hjørring at træne sammen. De har rigtig gode udviklingsmuligheder. Det samme gør sig gældende for drengene. De laver en forsigtig, men udmærket første øvelse og i 2. øvelse må Aksel ærgerligt nok afbryde i 4. spring da han snitter kanten af trampolinen. Alt i alt er vi i trænerteamet (Anette Dalsten og Svitlana Seredyuk Pedersen) super stolte af de unge springere’.

 

Resultater

Læs mere

Gense live streaming

Læs mere

Facebook

Læs mere

EM i Tumbling 2021

Læs mere

Danskerne ved EM i Trampolin

Senior

  • Benjamin Salo Kjær (HTT)
  • Malte Nannerup Kirckhoff (KTK)

Junior

  • Milla Bønneland Maysfelt (Spring Team Nordjylland)
  • Sofie Li Dam Landberg (KTK)
  • Aksel Bromand Koldkjær (Spring Team Nordjylland)
  • Valdemar Risak Johansen (Skovbakken)

Trænere

  • Anette Dalsten Hansen
  • Svitlana Petersen