Genåbning af foreningsidrætten - få overblikket her - GymDanmark

Genåbning af foreningsidrætten – få overblikket her

Fra den 21. april kan indendørsidrætten så småt starte op igen efter cirka fire måneders nedlukning. I første omgang gælder det børnene, og en måned senere er det planen, at al idræt skal været genåbnet. Hvilke konkrete sportsgrene der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag der skal tages, skal forhandles på plads i den kommende tid.

I GymDanmark ser formand Anders Jacobsen med glæde frem til genåbningen, men udtrykker også et stort håb om, at netop gymnastik, som grundlæggende motoriske idræt, er med i første del af genåbningsplanen.

Anders Jacobsen siger: “I GymDanmark har vi set frem til en genåbningsplan om foreningsidrætten, og derfor er jeg glad for udmeldingen i dag. Med gymnastik og fitness er vi én af de største idrætter i Danmark, og der hviler et stort ansvar på os som grundlæggende idræt for både den mentale og fysiske trivsel hos børn og unge. Jeg ser derfor med stor alvor på vigtigheden af, at gymnastik er med i første del af genåbningsplanen, så foreningslivet i gymnastikforeningerne igen kan blive det naturlige samlingspunkt for børn og unge”.

Genåbningsplan for foreningsidrætten 2021

 • Fra 21. april
  Indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år
  (uden coronapas)
 • Fra 6. maj
  Indendørs idræt for voksne over 18 år
  (med coronapas)
 • Fra 21. maj
  Resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i forrige faser
  (med coronapas)

For alle ovenstående er det gældende, at vi afventer hvilke konkrete sportsgrene der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag der skal tages. Der vil f.eks. være tale om begrænset åbningstid, kvadratmeterkrav, krav og anbefalinger om brug af mundbind, begrænsning af samlet antal publikummer, siddende publikum mv., og der vil gælde retningslinjer vedrørende afstand, hygiejne mv.

Læs den fulde rammeaftale om plan for genåbning her

Coronapas

Vi kender endnu ikke de præcise retningslinjer for brug af coronapas, men foreløbig er der beskrevet følgende i rammeaftalen:

Coronapasset skal vise, om borgeren er færdigvaccineret, har overstået infektion eller er testet negativ indenfor 72 timer (både PCR- og antigen-test). Børn under 15 år vil være undtaget. Den konkrete praktiske implementering af kravet om coronapas i de forskellige sektorer drøftes i sektorpartnerskaberne.

Fra ultimo marts vil appen ”MinSundhed” fungere som et funktionelt, men simpelt coronapas. Ultimo maj forventes en mere avanceret og brugervenlig app at blive lanceret.

Større forsamlinger og arrangementer samt forsamlingsforbuddet

En ekspertgruppe skal sammen relevante myndigheder medio april, komme med forslag til, hvordan de større forsamlinger og arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt.

 

GymDanmark corona retningslinjer

Gymnastik og Fitness

Læs mere

DIF corona retningslinjer

Idrætten generelt

Læs mere

Udendørs træning

Tips og Trix

Læs mere