Coronahjælpepulje er åben igen - GymDanmark

Coronahjælpepulje er åben igen

Så er det igen muligt for foreninger at søge DIF og DGI’s coronahjælpepulje om kompensation for tab på grund af coronarestriktioner. Der er 81 millioner kroner til dækning af tab i årets første kvartal.

Det seneste år har været virkelig hård for foreningsidrætten med tvangsnedlukning, aflyste aktiviteter og et stramt forsamlingsforbud. Heldigvis er DIF og DGI’s coronahjælpepulje løbende blevet tilført midler, som foreningerne kan søge. Nu åbnes der for første gang op for dækning af tab i 2021 – helt præcist for tab i årets første kvartal.

Der kan søges i perioden 1. marts klokken 12 til 26. marts klokken 12, og der er 81 millioner kroner i puljen. Alle ansøgninger forventes besvaret i løbet af maj måned.

Corona-hjælpepuljen er ikke etableret til støtte for eliteidræt, der søger dækning af udgifter til aflyste større arrangementer (over 350 deltagere). Disse foreninger henvises til lønkompensationsordningen og kompensationsordningen for arrangører af større arrangementer.

Derimod kan foreninger, som afholder store breddeevents og herudover også foreningsbaserede eventarrangører godt ansøge DIF og DGI’s corona-hjælpepulje om tilskud til dækning af tabte nettoindtægter (overskud) fra egne arrangementer, der er aflyst som følge af nedlukning for aktivitet i forbindelse med COVID-19 – herunder tabte nettoindtægter fra aflyste store breddeevents og motionsløb med over 500 aktive deltagere.

Læs mere om DIF og DGI’s coronahjælpepulje dif.dk/stotte, hvor der kan downloades retningslinjer og svar på oftest stillede spørgsmål. Selve ansøgningsprocessen finder sted på foreningsidrættens medlemsportal, Centralt ForeningsRegister/CFR (medlemstal.dk)

Endnu flere muligheder

Mandag den 8. marts åbner DIF og DGI’s foreningspulje også. Her kan foreningerne søge om tilskud til blandt andet remedier, sociale aktiviteter, udviklingsinitiativer og lignende og på den måde skabe masser af udvikling. Mere information om dette findes på også på dif.dk/stotte

(kilde dif.dk)

GymDanmark corona retningslinjer

Læs mere

DIF Idrættens generelle retningslinjer

Læs mere