Indendørs idræt lukkes ned i syv nordjyske kommuner - GymDanmark

Indendørs idræt lukkes ned i syv nordjyske kommuner

Den muterede corona-virus i nordjyske minkbesætninger får nu konsekvenser i form af nye lokale restriktioner i de syv nordjyske kommuner Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Læsø, Vesthimmerland, Jammerbugt og Thisted.

Spredningen af COVID-19 i landets mange mink-besætninger har resulteret i en ny variant af sygdommen hos mennesker, der smittes af dyrene. En variant, som kan blive en kæp i hjulet for en kommende vaccine, og som – i værste fald – kan genstarte en ny pandemi. Derfor sættes der nu massivt ind for at inddæmme den særlige variant, så smittekæderne bliver brudt og den nye variant – forhåbentlig – dør ud.

Nedlukning af indendørs idræt

Et af de mange tiltag i kampen for at lykkes med dette er bl.a. nedlukning af indendørs idræt i de syv kommuner i foreløbig fire uger, ligesom indbyggerne skal holde sig indenfor kommunegrænserne. Derudover gælder forsamlingsforbuddet på 10 nu for alle – også for idrætsaktiviteter for børn og unge op til og med 21 år.

DIF og DGI støtter fuldt op om myndighedernes målrettede indsats for at inddæmme den nye variant – også selvom det er tungt for de i forvejen hårdt prøvede frivillige og aktive i idrætsforeningerne.

I GymDanmark overholder vi myndighedernes retningslinjer til punkt og prikke, det betyder derfor at vi afholder konkurrencer og aktiviteter hvor det er muligt.

Nedlukningen af indendørs foreningsaktiviteter gælder både i kommunale, private og kommercielle faciliteter, ligesom det omfatter både individuelle aktiviteter, holdaktiviteter og stævne- og turneringsaktiviteter.

DIF og DGI er opmærksomme på de store konsekvenser af de lokale nedlukninger og vil i de kommende timer og døgn intensivere dialogen med myndighederne for at blive klogere på de nye restriktioner, herunder også økonomiske konsekvenser og evt. kompensationsmuligheder.

FIRE hurtige spørgsmål og svar

 • Må vi fortsat træne i grupper af max 10 inkl. træner, hvis vi træner udendørs?
  Ja, det er fortsat muligt at træne i mindre grupper på max 10, hvis træningen finder sted udendørs og der fortsat er adgang til faciliteten.
 • Vores lokaler er privatejede eller selvejende – kan vi fortsætte vores indendørs træning?
  Nej, nedlukningen af indendørs idræt omfatter alle indendørs idrætsfaciliteter – også kommercielle, privatejede og selvejende.
 • Må et medlem fra én af de syv berørte kommuner krydse kommunegrænsen til en anden berørt kommune for at deltage i en udendørs træning?
  Nej, alle beboere i de berørte kommuner opfordres kraftigt til ikke at krydse kommunegrænsen.
 • Vi har et eller flere møder planlagt i den kommende tid – må vi gennemføre dem, hvis alle mødedeltagere er bosat i samme (berørte) kommune?
  Nej, myndighederne opfordrer til mindst mulig social kontakt i de berørte kommuner. Derfor anbefaler vi, at man i stedet afholder mødet virtuelt eller udskyder det, til situationen har ændret sig i positiv retning.

(kilde.dif.dk)

GymDanmark anbefalinger

Læs mere

DIF Retningslinjer

Læs mere

Myndighedernes retningslinjer

Læs mere