Som forening indgår man i mange sammenhænge - GymDanmark

Som forening indgår man i mange sammenhænge

GymDanmarks udviklingskonsulent i region Hovedstaden vil, at foreningerne tager deres opgave alvorlig

“Som gymnastik- eller fitnessforening skal man se sig selv som en del af lokalsamfundet, en del af medlemmernes hverdag og en del af gymnastikken og/eller fitness. Og man skal gå ind i disse sammenhænge med en tro på, at man er en betydningsfuld aktør. En aktør, der gør en forskel. Derfor skal man tage opgaven alvorlig”. Sådan siger GymDanmarks udviklingskonsulent i hovedstadsregionen Betina Juul Nielsen.

Hun er optaget af, at man som forening gør sig klart og er bevidst om, at man – uanset hvordan man agerer – påvirker sine omgivelser, i og med de aktiviteter, man sætter i værk. Med det mindset følger bevidstheden om, at man har et ansvar i rollen som bl.a. organisator af træning, bestyrelsesarbejde og som ‘arbejdsgiver’ for trænere.

Man bør gå seriøst til opgaven og blandt andet spørge sig selv: hvordan vil vi i min forening arbejde i bestyrelsen? Hvordan vil vi arbejde med vores trænere? Hvad, hvordan og til hvem vil vi tilbyde træning? Og man skal i den forbindelse være åben og nysgerrig på forskellige synspunkter, gode erfaringer og ikke mindst faktuel viden om, hvad der er godt og fornuftigt at gøre. For det, man vælger at gøre, betyder noget.

Betinas tre gode råd til din forening

  • Se jer selv som en betydningsfuld aktør i alle de sammenhænge I indgår i
  • Tag jeres opgaver seriøst og læg jer i selen for at løse dem bedst muligt
  • Vær først og fremmest ordentlige mennesker med sund fornuft og dernæst professionelle

Hør Betina præsentere sig selv i denne lille video

Betina har selv foldet sig ud som både gymnast og træner i foreninger på hendes vej rundt i landet fra børne- og ungdomsårene omkring Svendborg, over uddannelsesårene i Odense og Århus og til arbejdslivet i Københavnsområdet. Det er opvisningsgymnastikken og den almindelige træning, der har fyldt hele vejen. De sidste fem år har den stået på træning af 9 til 12 årige piger på et begynderspringhold.

Erfaringen som træner og mangeårig konsulent i GymDanmark har lært Betina, at det først og fremmest handler om at tone frem i den bedste udgave af det menneske man er og dernæst som professionel i rollen som træner, bestyrelsesmedlem, som konsulent eller hvad det måtte være. Vi er alle først og fremmest mennesker, før vi er noget andet. Når vi husker det, så får vi noget langtidsholdbart og noget varme ind i vores relationer – og det er der brug for.

Uddannelsen som tofags-kandidat fra Syddansk Universitet i idræt og drama har grundlagt en basal viden om disse felter og udviklet Betinas vidensbaserede og analytiske tilgang til tingene.

GymDanmarks regionale konsulenter

Vidste du, at du kan booke din regionale konsulent til et virtuelt møde?
Konsulenten “kigger gerne forbi” jer virtuelt.
F.eks. som et indslag på jeres kommende bestyrelses- eller trænermøde.
Tag blot fat i din konsulent og lav en aftale.

GymDanmark Katalog 2020

Her kan du læse om GymDanmarks forskellige kursuskoncepter og vores træneruddannelse.

Læs mere

GymDanmarks vidensbank

Hent viden og inspiration til din forening.

Læs mere

Træneruddannelse

God træning kræver gode trænere.

Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen