Udvikling kræver god grundtræning - GymDanmark

Udvikling kræver god grundtræning

GymDanmarks udviklingskonsulent i region Syddanmark vil skabe udvikling

“Tænk at være den forening, der med god grundtræning lagde fundamentet for den dygtige gymnast, der søgte flere udfordringer uden for foreningen”, siger Karen Marie, GymDanmarks konsulent på Fyn og det sydlige Jylland.

For Karen Marie skal man ikke se det som et tabt slag, når foreningens dygtige gymnaster søger andre steder hen for at blive udfordret. Man skal i stedet glæde sig over, at man har formået at bidrage til udviklingen af en motiveret, teknisk dygtig, fokuseret og mental stærk gymnast.

Det er det mål, som Karen Marie selv arbejder mod i sin trænergerning. I dag udfolder hun sig som træner i Svendborg, hvor hun har flere hold i idrætsgymnastik. Karen Marie trækker på en lang erfaring som idrætsgymnastik-træner. For hun begyndte nemlig helt tilbage i 1985, da hun havde hold i Århus. Karen Marie har også trænet Tumbling og TeamGym hold.

Karen Maries tre gode råd til din forening

  • Skab ansvarlig udvikling af foreningens gymnaster
  • Gør jer umage med grundtræningen – særligt for de 8-12 årige
  • Læg en linje og skab rød tråd i træningen i foreningen

Hør Karen Marie præsentere sig selv i denne lille video

Det afgørende for at kunne bidrage til teknisk dygtige og motiverede gymnaster er forståelse for vigtigheden af grundtræning. Man skal bygge sine børn og unge gymnaster op med god og alsidig grundtræning, siger Karen Marie og peger på, hvordan GymDanmarks koncepter Kvalitet i Familiegymnastikken og Kvalitet i Børnegymnastikken kan vise vejen.

Udvikling tager tid og bygges op trin for trin. Derfor er Den røde Tråd i foreningen – fra hold til hold i foreningen – vigtig. Det betyder, at man som forening skal have styr på, hvad og hvordan man arbejder på alle hold i foreningen. Så skaber man kontinuitet i udviklingen, når børnene skifter fra et hold til et andet. Udviklingen fortsætter og der bygges oven på det allerede lærte.

Som uddannet sygeplejerske med erfaring fra psykiatrien har Karen Marie en særlig opmærksomhed på det mentale aspekt i udviklingen. Hendes interesse for området har hun underbygget med en uddannelse som coach og som sådan hjælper hun ofte gymnaster med bl.a. springblokeringer.

GymDanmarks regionale konsulenter

Vidste du, at du kan booke din regionale konsulent til et virtuelt møde?
Konsulenten “kigger gerne forbi” jer virtuelt.
F.eks. som et indslag på jeres kommende bestyrelses- eller trænermøde.
Tag blot fat i din konsulent og lav en aftale.

GymDanmark Katalog 2020

Her kan du læse om GymDanmarks forskellige kursuskoncepter og vores træneruddannelse.

Læs mere

GymDanmarks vidensbank

Hent viden og inspiration til din forening.

Læs mere

Træneruddannelse

God træning kræver gode trænere.

Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen