Uddan jeres trænere - GymDanmark

Uddan jeres trænere

GymDanmarks udviklingskonsulent i region Sjælland jagter kvalitet

Sørg for at uddanne jeres træner, så jeres medlemmer møder et tilbud af høj kvalitet. Sådan lyder et af rådene fra GymDanmarks udviklingskonsulent i region Sjælland, Elisabeth Reumert. Hun trådte ind ad døren hos GymDanmark for snart tre år siden og er nu sat i fuld galop efter hun i foråret kom tilbage fra barsel.

Elisabeth arbejder, som de øvrige regionale konsulenter, med kurser, arrangementer og kontakt til foreningerne i hendes område.

Ny i GymDanmark-verdenen var Elisabeth bestemt ikke, da hun trådte til som konsulent. For hun var som barn idrætsgymnast og senere TeamGym-gymnast i Rødovre. TeamGym karrieren fortsatte i Odense, mens hun læste idræt og sundhed på Syddansk Universitet.

Ved siden karrieren som aktiv gymnast begyndte Elisabeth også som træner og hun kan i dag kigge tilbage på 14 års virke som træner af både børnehold og TeamGym hold. I denne sæson er hun træner på flere TeamGym hold i Ørestad, hvor hun bor.

Elisabeths tre gode råd til din forening

  • Uddan jeres trænere, så kvaliteten er i top
  • Gør jer interessante at være en del af over for trænere
  • Lav jer et årshjul, så I ikke skal opfinde den dybe tallerken hvert år

Mød Elisabeth i denne lille video, hvor hun er på vej til træning.

Som aktivt foreningsmenneske er Elisabeth pinligt bevidst om vigtigheden af at have nok gode trænere. De er kernen i en hver forening. Plej dem, siger hun og opfordrer til, at man som forening ‘gør noget ud af sig selv’, så man bliver sted interessant sted for trænerne. Et sted man som træner gerne vil være en del af. Vejen dertil kan være sociale arrangementer eller kompetenceudvikling.

Det kræver lidt energi at ‘gøre noget ud af sig selv’, men hvis man laver sig et årshjul over opgaverne i foreningen, så behøver man ikke opfinde den dybe tallerken hvert år. Mange af opgaverne går igen fra år til år og årshjulet hjælper med overblik, planlægning og synliggør behovet for uddelegering, så det bliver overkommeligt for de frivillige i foreningen.

For Elisabeth er kvalitet er ikke kun noget, som foreningerne skal sigte efter. Hun har nøjagtig samme forventning, hvad angår de tilbud vi i GymDanmark har til foreningerne. Med de relativt nye øjne, som hun – i egenskab af sidst ankomne konsulent – kigger på f.eks. forbundets kurser med, så er Elisabeth den uundværlige lille irriterende sten i skoen, som hele tiden spørger: hvorfor tingene er, som de er og om vi ikke kan gøre det lidt bedre. Den slags spørgsmål er en gave – om man er et forbund eller en forening!

GymDanmarks regionale konsulenter

Vidste du, at du kan booke din regionale konsulent til et virtuelt møde?
Konsulenten “kigger gerne forbi” jer virtuelt.
F.eks. som et indslag på jeres kommende bestyrelses- eller trænermøde.
Tag blot fat i din konsulent og lav en aftale.

GymDanmark Katalog 2020

Her kan du læse om GymDanmarks forskellige kursuskoncepter og vores træneruddannelse.

Læs mere

GymDanmarks vidensbank

Hent viden og inspiration til din forening.

Læs mere

Træneruddannelse

God træning kræver gode trænere.

Læs mere