Danskerne klar til VM i Trampolin og Tumbling - GymDanmark

Danskerne klar til VM i Trampolin og Tumbling

De næste par uger fyldes Tokyo med 341 topgymnaster fra 37 nationer, når de mødes til et brag af et VM med medaljer og OL-kvalifikationspoint på spil. For danskerne er det årets højdepunkt hvor de mange hundrede timer i træningshallen skal kulminere. VM afvikles 28. november – 01. december.

Den danske trup består af 7 tumblere og 2 trampolinspringere der deltager i VM, og 18 tumblere der deltager i WAG (junior-VM). Forventningerne til danskerne er store, både atleterne selv og deres trænere ser frem til både finalepladser og metal.

TUMBLING

Det er en stærk dansk Tumbling-trup som repræsenterer Danmark ved dette VM. Flere spændende udtagelseskonkurrencer i løbet af året har skåret den brede trup ind til tre damer og fire herrer, sidstnævnte deltager også i holdkonkurrencen.

Landstræner Oliver Bay om tumblerne:

Vi forventer at levere en konkurrence på topniveau med 2 herrer i den individuel finale, samt at kvalificere os til hold-finalen. På damesiden er vores drøm at få 1 plads i den individuelle finale. Gymnasterne virker klar og vi glæder os til at komme afsted og lukke alt andet end Tumbling VM ude – holde fuldt fokus og præstere maximalt.

Rasmus Steffensen som vandt World-Cup sølv i oktober er klar til at sætte ind på den helt store klinge og siger:

Det er mit andet VM og jeg har et helt klart mål om at komme op og blande mig i toppen individuelt. Jeg føler mig i absolut topform springmæssigt og mit klare mål er at have en rigtig fed konkurrence, og få en VM-medalje med hjem i bagagen individuelt.

Rutinerede Lasse Pihl som er med til VM for sjette gang siger:

Det er rigtig fedt fortsat at have niveauet til at kunne kvalificere sig til VM, da det bestemt ikke har været en selvfølge at jeg skulle være en af de fire som kom gennem nåleøjet. Det bliver samtidig mit sidste VM og jeg håber på både at levere flotte øvelser som er med til at sikre en holdfinaleplads, og være en rutineret støtte for mine holdkammerater. Jeg har lagt meget energi i at komme med til VM og jeg er super stolt af at skulle på gulvet med et så stærkt hold.

VM Tumblere

 • STEFFENSEN Rasmus (Silkeborg P/D)
 • PIHL Lasse (Flemming Efterskole Gymnastikforening)
 • HANSEN Rasmus Beck (Odense Gymnastik Forening)
 • MATTHIESEN Adam Scharf (Odense Gymnastik Forening)
 • NØRBY Johanne Lassen (Odense Gymnastik Forening)
 • HANSEN Sara la Cour (Odense Gymnastik Forening)
 • ØRSKOV Sara Raunholt (Outrup GUB)

TRAMPOLIN

For trampolinspringerne Benjamin Kjær og Teis Petersen er der også masser at gå efter. Begge springer individuelt og sammen i synkronkonkurrencen. Danmarks absolut bedste trampolinspring Benjamin Salo Kjær glæder sig utrolig meget og siger:

Mange måneders hårdt arbejde skal nu kulminere og jeg har aldrig været i så god form som jeg er nu. Min personlige målsætning at nå en semifinale plads. Den er høj og svær, men hvis jeg rammer begge øvelser, så er der en mulighed. Synkron mæssigt håber både Teis og jeg på samme resultat som sidste år, hvilket var en finale plads. Vi har brugt sindssygt mange timer i optakten til træning og andre finpudsninger, så Teis og jeg er mere klar end nogensinde til at give den gas.

Også landstræner Anette Dalsten er begejstret og siger:

Målsætningen for VM er for Benjamins vedkommende at komme over 108 point. På træningslejren justerer vi de sidste detaljer i forhold til VM-øvelserne. For Teis er målsætningen at ramme 103 point; han har været ude i 13 uger med en fodskade frem til midt i august, så det har været en kamp at genfinde sikkerhed og højde i øvelserne, men med sidste uges personlige rekord ved hold-DM må vi sige, at planen er lykkedes. Begge drenge træner stenhårdt og er altid konstruktive, så VM i Japan er endnu et skridt på vej mod verdenstoppen for de to unge mænd.

Læs mere om hvem du skal følge under VM2019

VM Trampolinspringere

 • KJÆR, Benjamin Salo (Haslev TT)
 • PETERSEN, Teis (Haslev TT)

Resultater

Læs mere

Facebook Trampolin

Læs mere

Facebook Tumbling

Læs mere

Program

Husk tidsforskel på 7 timer

Læs mere

Streaming

Finaler

Læs mere

World Age Group Competition (WAGc)

WAGc bliver af mange omtalt ’junior-VM i Trampolin, Tumbling og DMT’. Ved dette års WAGC deltager Danmark med 18 tumblere – læs mere om udtagelsen her
Konkurrencerne afholdes 5. – 8. december 2019 i Tokyo/Japan. Konkurrencerne ligger umiddelbart efter senior VM i Trampolin, Tumbling og DMT.

Landstræner Oliver Bay om formålet med deltagelse for de unge tumblere:

Vi bruger WAGC som et led i udviklingen af gymnasternes kommende senior-karriere. WAGC skal lære de unge gymnaster, hvordan det føles at skulle præstere under pres.
Målet med deltagelsen er, at gymnasterne lærer mere om hvordan de håndterer nervøsitet i en international konkurrencesituation. Det vigtige er to gode øvelser. En god øvelse defineres ved, at man lander på benene. Gymnasterne i WAGC-truppen er klar, og har alle testet deres WAGC-øvelser af i nationale konkurrencer før afrejse.

 • WAGc

  11 – 12 år

  • Emilie Krog Pedersen, Svendborg GF
  • Signe Fisker, VBIF
  • Dicte-Marie Faber, VBIF
  • Oliver Wrang Laursen, Silkeborg P/D, 11-12 år

   

  13 – 14 år

  • Olivia Juul Madsen, Odense GF
  • Oliver Krejberg Jensen, Silkeborg P/D
  • Frederik Skaaning Jørgensen, Silkeborg P/D
  • Frederik Bækhøj Skaaning, Outrup GUB
  • Jeppe Mikkelsen, VBIF

  15 – 16 år

  • Victoria Kathrine Thomsen Outrup GUB
  • Magnus Lindholmer, Odense GF/Svendborg GF
  • Mads Lykke Hansen, Odense GF
  • Asbjørn Juul Sømod, Svendborg GF

  17 – 21 år

  • Nicoline Serup Christensen Odense GF
  • Christine Mølgaard Silkeborg P/D
  • Martin Abildgaard, Vesterlund Efterskole/Silkeborg P/D
  • Christoffer Krog Scherrebeck, Silkeborg P/D
  • Alexander Bredvig, Outrup GUB

Partnerskabsaftale står bag landsholdene

Samarbejdsparterne bag landsholdene i Tumbling og Trampolin støtter op om talentarbejdet i disciplinerne. Aftalen sikrer også gode træningsforhold og faciliteter under samlinger og nedbringelse af egenbetaling for gymnasterne.

Samarbejdsparterne for Tumbling er:
Brejninggaard Efterskole
Bøvling Idrætsefterskole
Flemming Efterskole
Vejstrup Efterskole
Vesterlund Efterskole

Samarbejdspartner for Trampolin er:
Vestsjællands Idrætsefterskole