Sølvmedalje og OL-point ved World Cup - GymDanmark

Sølvmedalje og OL-point ved World Cup

Ved denne weekends World Cup i Valladolid, leverede danskerne flotte resultater. Det blev både til en flot sølvmedalje til tumbleren Rasmus Steffensen, og vigtige OL-point til trampolinspringeren Benjamin Salo Kjær.

Tumbling

Det lykkedes 20-årige Rasmus Steffensen fra Silkeborg P/D at vinde sølv, kun overgået af Vadim Afanasev fra Rusland. I kvalifikationen redder han et mindre kiks i første øvelse fænomenalt og med en sikker anden øvelse, var finalepladsen i hus. I finalen leverede Rasmus to flotte pass til henholdsvis 38.000 og 37.600 point som samlet sikrede ham sølvet.

Oliver Bay om Rasmus’ præstation:

Selvom øvelserne ikke helt levede op til vores forventninger, er både Rasmus og jeg glade for sølvmedaljen. Vi glæder os nu begge til at komme tilbage til træningshallen og den videre arbejdsproces frem mod VM i november.

Se Rasmus’ finale øvelse her

De øvrige danske tumblere

Christine Mølgaard sprang sin første internationale senior konkurrence to flotte spring og sluttede på en samlet 16. plads ud af 23.

Emil Vibæk Frederiksen var efter en længere tids pause på den internationale scene tilbage. Han fik et ærgerligt kiks i første øvelse, men en super flot anden øvelse.

Trampolin

I den individuelle konkurrence slutter Benjamin Salo Kjær som nr. 27 ud af 93, og opnår dermed vigtige OL-point. Derud over laver han ny personlig rekord ved en World Cup med 108.23 point, et flot resultat som vidner om Benjamins opadgående kurve.

Anette Dalsten om Benjamins præstation:

Individuelt laver Benjamin ny rekord internationalt og han bliver bare hele tiden bedre i forhold til de små detaljer, der er så afgørende i verdenstoppen.

Teis Petersen er på vej tilbage efter en fodskade, der har holdt ham ude i tre måneder og han arbejder målrettet på at ramme topformen til VM i Tokyo om 7 uger. Han slutter ved denne World Cup som nr. 66 efter et ærgerligt kiks i 1.øvelse.

Synkronkonkurrencen

Kjær og Petersen deltog også i synkron-konkurrencen. Et ærgerligt kiks i 8.spring på fri sendte desværre parret ud af finalerækken, og de slutter som nr. 15 ud af 30 par. Drengene ligger efter 4.runder af World Cuppen på en samlet 8.plads.

Anette Dalsten om synkron:

Drengene er forståeligt skuffede over, at det ikke holdt denne gang, men også konstruktive i det videre arbejde frem mod VM. I næste uge rejser vi til Friendship Cup i Tjekkiet og putter et ekstra lag på præstationen

Se mere

På GymDanmark Facebook og Instagram

Mere om OL-kvalifikation

OL-kvalifikationen består af 6 World Cup konkurrencer over 1,5 år. Springere i top-30 får point pr. stævne og de fire bedste resultater tæller. Den rensede (en springer pr land) verdensrangliste afgør hvilke 8-10 springere, der kvalificerer sig til OL.

GymDanmark har målsætning om at få en trampolinspringer med til OL2024

Resultater

Læs mere