Nye ansigter på forbundskontoret - GymDanmark

Nye ansigter på forbundskontoret

Tre praktikanter fra universitetet er i disse dage nysgerrige på træneruddannelse og talentudvikling.

Tre studerende fra henholdsvis Københavns Universitet og Syddansk Universitet er i disse dage og uger at finde på forbundskontoret i Brøndby i forbindelse med deres bacheloruddannelser.

Louise arbejder med at revurdere det nuværende undervisningsmateriale til GymTræner 1-Rytmisk Gymnastik. Arbejdet skal sikre at materialet stemmer overens med GymDanmarks overordnede uddannelsesvision, samtidig med at der i materialet skal tages højde for de udfordringer og muligheder der findes, når man underviser i rytmisk gymnastik.

“Jeg brænder for gymnastik, og ved at være praktikant i GymDanmark får jeg mulighed for at flette min idrætsuddannelse og passion sammen. Og så er jeg vild med ideen om, at jeg kan være med til at gøre en forskel for uddannelse og udviklingen af den rytmiske gymnastik” fortæller Louise, som til dagligt også er træner i netop Rytmisk Gymnastik i Taastrup Idræts Klub.

Anders’ projekt går ud på at give GymDanmark et indblik i foreningers forståelse for talentudvikling. Anders skal ud interviewe foreninger rundt omkring i landet, for at finde svar på, hvordan talent forstås og arbejdes med i GymDanmarks foreninger.

”Jeg har valgt at komme ud i projekt i GymDanmark, da jeg personlig har en stor interesse i talentudvikling, vil jeg være med til at bidrage til den danske gymnastik og et stort forbund som GymDanmark, med min teoretiske viden fra universitetet og hvordan den kan benyttes i praksis”

Lærke går i gang med sit andet projekt i GymDanmark, som består i at undersøge de tendenser, der er for at uddanne og udvikle sig som træner. Undersøgelsen vil tage udgangspunkt i spørgeskemaer besvaret af trænere, som har gennemført GymTræner 1 Basis.

“Som praktikant i GymDanmark får jeg mulighed for at afprøve og dygtiggøre mig inden for en lang række felter, som er i tråd med min idrætsuddannelse, hvilket også er med til at styrke min faglige selvtillid,” slutter Lærke af.

GymDanmark har løbende praktikanter fra idrætsrelevante uddannelser.

“De studerende kommer med et nyt pust til hverdagen og fornyer ofte måden vi ser tingene på – det er sundt! Derudover løfter praktikanter ofte opgaver, som ellers ikke ville være nået. Det giver os mulighed for at komme endnu længere ud til foreningerne, så vi er rigtig glade for at byde dem indenfor”, fortæller udviklingskonsulent Pil Christiane Lindekron, som samtidig opfordrer andre til at søge ind.

Læs mere om praktikophold

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen