Tumbling for alle - GymDanmark

Tumbling for alle

Tumbling for alle

Tumbling for alle er en konkurrenceform målrettet børn og begyndere i tumbling. Det er en videreudvikling af konkurrenceudbuddet i GymDanmark, som en introduktion til sportsgrenen, inden man prøver kræfter med Power Series konkurrencerne.

Formålet er at skabe en blid introduktion til det at gå til konkurrence, i et forsøg på at nedtone den alvor, der ellers ofte forbindes med at gå til konkurrence. I korte træk handler Tumbling for alle altså om at skabe ro og tryghed for de deltagende gymnaster, så de kan fokusere på egen indsats og opbygge et godt forhold til det at gå til konkurrence.

I bund og grund handler det om at børn ikke bare er miniudgaver af voksne og derfor skal have mulighed for at konkurrere på andre vilkår. Vi lægger op til at man i klubben træner alsidigt og arbejder med at mestre teknikkerne på hvert udviklingstrin, inden man rykker op i rækkerne, så man ikke springer vigtige grundlæggende færdigheder over. Det kommer gymnasten til gode på den lange bane.

OBS! I præsentationsvideoen nedenfor forklares et medaljesystem som ikke længere er en del af stævnerne. Der uddeles diplomer med pointscore i alle rækker, men der bliver ikke lavet nogen indbyrdes opgørelse i forhold til gymnasternes point og placering i forhold til hinanden. Tumbling for alle er altså ikke en typisk konkurrence, men en mulighed for at prøve sig selv af.

Tumbling for alle videoer

Se videoer af øvelserne på de 5 niveauer

Klik her

Reglementer

Læs mere