Hjemmetræning - Familiegymnastik - GymDanmark

Hjemmetræning - Familiegymnastik

Når du skal se en film igen, så klik på krydset oppe i højre hjørne af filmen.
Du kan navigere rundt i øvelsesbanken ved hjælp af brødkrummestien øverst på siden.

Motorisk udvikling sker gennem hundredevis af gentagelser af den samme bevægelse. Derfor er læringen og bevægeglæden langt større ved gentagelser af samme øvels, end ved en bane med forskellige øvelser.

Skjul X

Forlæns babykolbøtte

Redskab
Tynd måtte

Øvelsen
Den voksne sætter sig på knæ med barnet i siddende stilling på den voksnes lår. Barnet kigger væk fra den voksne. Den ene hånd støtter barnets brystkasse. Den anden støtter barnets baghoved, mellem ørerne. Barnets hoved presses forsigtigt nedad, så hagen peger mod brystkassen. Hos nogle børn skal der presses til, det er helt i orden. Barnet hjælpes ned mod måtten, så baghovedet forsigtigt rører underlaget. Barnets krop følger efter i en glidende og rolig kolbøttebevægelse, indtil fødderne hviler mod underlaget. Det er vigtigt, at underkroppen ruller langsomt forover og ned, så benene ikke rammer underlaget hårdt.

Udvikling
Når barnet bliver ældre, sætter det hænderne i gulvet, når det bøjer forover. Det er helt rigtigt, så hjælpes der blot med at få hagen ind mod brystet. Det er tegn på at faldrefleksen er udviklet.

Trænerens rolle
Det kræver lidt øvelse de første gange, men når kolbøtten er lært, bliver den nemmere, fordi barnet selv arbejder med. Det bliver lettere og mere trygt, hvis du guider og skaber tryghed og husk der skal mange gentagelser til.

Øvelsen stimulerer
Barn: Balancesansen
Voksen: Smidighed
Varighed: 3-5 minutter

Forlæns babykolbøtte

Tid: 00:18

Baglæns babykolbøtte

Tid: 00:23

Snurretur med storken

Tid: 00:23

Trillebør

Tid: 00:12

Babyhængekøjen

Tid: 00:30

Den svingende sæk

Tid: 00:24

Flyvemaskine

Tid: 00:16

Pariserhjulet

Tid: 00:18

Trille

Tid: 00:19

Vælte en ko og et træ

Tid: 00:18

Æselspark

Tid: 00:10

Cirkus nummer

Tid: 00:37