Cody - GymDanmark

Cody

Cody er betegnelsen for alle saltorotationer med afsæt fra mave. Her betyder det: 1 ¼ baglæns salto fra mave til stå. Springet starter altså på maven i dugen i samme position som ved landing i mavespring. Knæene bør holdes i en ca. 90 graders bøjning, så udretningen af knæene kan bruges til at generere salto. Hænderne trykker overkroppen fri af dugen og knæene rettes ud, hvorved der genereres baglæns rotation. Når kroppen er fri af dugen lukkes sammen, og en baglæns salto udføres. Som ved alle andre baglæns rotationer er det vigtigt, at hovedet holdes lige på kroppen indtil sammenlukningen.

Metodik:
At skabe saltorotation fra mave kan være lidt af en udfordring, da understøttelsesfladen er stor. Det er derfor en fordel at kombinere cody med ¾ baglæns salto til mave, da saltorotationen kan føres med videre. Af modtagning kan anvendes kantmodtagning, håndlonge og indskubningsmåtte.

Forudsætninger: ¾ baglæns salto, mave til ryg – helst strakt, sammenbøjet baglæns salto

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen