Webinar: Specialisering og veje til eliten - GymDanmark

Webinar: Specialisering og veje til eliten

15 apr 2021 kl. 16:00 - 17:30
Arrangør GymDanmark
Tilmeldingsfrist 14. april 2021
Efter­tilmeldings­frist 14. april 2021
Kontakt Ole Holmskov Hansen
Email ohh@gymdanmark.dk

Der findes mange eksempler på forskellige veje til eliten, men hvordan kan man konkret arbejde med specialiseringsveje lokalt?

DIF og Team Danmark opfordrer gennem ATK 2.0 til et fokus på sen specialisering, for at sikre bred basis for den enkelte atlet og for at undgå at de brænder ud inden de når senioralderen. Spørgsmålet er så, hvordan man kan skabe en struktur der kan gøre dette muligt.

På dette webinar vil du blive præsenteret med konkrette indsatser fra to gymnastikforeninger. De vil komme ind på, hvordan der lokalt arbejdes på strukturen omkring deres måde at specialisere gymnasterne på samt hvordan man skaber det gode senior miljø for gymnaster og trænere.

Foreningerne

Anja Astrup Larsen fra Viborg Gymnastik-Forening vil præsentere foreningens lokale struktur, hvor man har taget et aktivt valg om, at alle skal gå til grundgymnastik, før det er muligt at vælge sig ud på enten TeamGym, tumbling, idrætsgymnastik eller opvisningsgymnastik.

Og så vil Chris Gregersen fra Aalborg Idrætsgymnastikforening fortælle om det målrettede arbejde der gøres her, for at skabe et attraktivt miljø hvor der altid er mulighed for at lave idrætsgymnastik uanset ambitioner eller niveau. På sigt skal dette resultere i et attraktivt seniormiljø med gymnastik på øverste nationale niveau.

Inspiration før webinaret

Synes du at specialiseringsveje i sport er spændende, så vil vi anbefale dig at se GymDanmarks tidligere webinar om emnet:

Webinar: Tidlig vs. sen specialisering – forskellige veje til eliten

 • Oplægsholdere

  Anja er uddannet fysioterapeut men har gennem de sidste 9 år arbejdet som centerleder i Viborg Gymnastik-Forening. Her er hun bl.a. med til at udvikle foreningen og har fokus på miljøet og den langsigtede udvikling. Hun går meget op i at alle gymnaster i foreningen trives og oplever at de er en del af foreningen. Der ud over brænder hun for at ændre kulturen inden for børne idræt fra at være resultat orienteret til et fokus på processen og ”den hele gymnast”.

  Anjas personlige gymnastik erfaring er fra opvisningsgymnastikken med deltagelse på bl.a. DGI´s verdenshold. Hun har 30 års erfaring som underviser i gymnastik inden for mange forskellige niveauer og målgrupper. Gennem de sidste 5 år har hun været en del Viborg Elite og underviser bla. de unge atleter i motorik og basis gymnastik.

  Anja har gennemgået DIF´s diplomtræneruddannelse og bidrager til udviklingen af GymDanmarks træneruddannelser.

   

  Chris arbejder til dagligt som “Director of coaching” i Aalborg idrætsgymnastikforening. Han har erfaring og passion for udviklingen af idrætsmiljøer fra barn til voksen og fra begynder til elite. Han har arbejdet med implementering og strategier for kulturel udvikling, ledelse og inspiration for både undervisere og udøvere på tværs af mange flere idrætsgrene.

  Yderligere har Chris personlig erfaring med sport på højt niveau, både som tidligere udøver på det danske landshold i både vægtløftning og powertumbling(gymnastik), samt været træner for flere landsholdsatleter både kvindelige og mandlige inden for vægtløftning og gymnastik. Chris har siden januar 2020 været ansat som en del af landstræner teamet for kvindelig idrætsgymnastik junior og senior.