Webinar: Præstér under pres i gymnastik - GymDanmark

Webinar: Præstér under pres i gymnastik

7 apr 2021 kl. 16:30 - 17:30
Arrangør GymDanmark
Sted Online
Tilmeldingsfrist 6. april 2021
Efter­tilmeldings­frist 6. april 2021
Kontakt Ole Holmskov Hansen
Email ohh@gymdanmark.dk

Alle gymnaster, uanset alder og niveau, vil på et tidspunkt opleve fornemmelsens af nervøsitet og tvivl, når de skal præstere optimalt. Det kan være at den optimale præstation skal indfries i træningen, til en konkurrence eller en opvisning. Det kan for gymnasten være et spørgsmål om at skulle lave et nyt spring foran tilskuer, eller  på gulvet for første gang nogensinde.

Og her er det ikke ualmindeligt at blive i tvivl om man er klar nok, frygt for at fejle, eller bekymring for om man kan leve op til sine egne forventninger.

Lital Cohen der er psykolog og som har en stærk baggrund i idrætsgymnastikken, vil på dette seminar forsøge at belyse tilgange til at præstere under pres. Formålet er at ruste gymnasterne, trænerne og forældrene til, hvad de kan gøre for at gymnasten præsterer bedst muligt. Her er det store spørgsmål, hvordan man kan sætte fokus opgaven foran en og hvordan gymnasten kan handle målrettet på trods af negative følelser som naturligt følger med i sporten.

5 spørgsmål du vil blive klogere på:

 • Hvad sker der i hjernen og kroppen, når man skal præstere?
 • Hvilke tanker og adfærd kan man have op til, under og efter en præstation?
 • Hvad kan man gøre for at være mere til stede i præstationen (i zonen)?
 • Hvad kan træneren gøre for at støtte gymnasten bedst muligt?
 • Hvad kan forældrene gøre for at støtte gymnasten bedst muligt?

Dette webinar er særligt tiltænkt konkurrencegymnaster, trænere og forældre. Det er gratis at deltage og du finder link til webinaret længere nede.

Webinaret er det andet af to med Lital som oplægsholder. Du kan også se hendes tidligere webinar Overkom angst i gymnastik i vores vidensbank under træningsinspiration.

 • Læs mere om Lital Cohen her

  Kan være et billede af 1 person og hår

  Lital er autoriseret psykolog fra Københavns Universitet og har arbejdet i flere år med bl.a. angst, depression og kroniske smerter i psykiatrisk regi. Hun har i oktober sidste år startet egen klinik, hvor hun ligeledes beskæftiger sig med sportspsykologi og mentaltræning.

   

   

  Lital Cohen er selv tidligere eliteidrætsgymnast, bl.a. som landsholdsgymnast gennem flere år. Hun har deltaget ved flere af de Danske Mesterskaber, både individuelt og for hold samt deltaget ved adskillige internationale konkurrencer bl.a. Nordiske Mesterskaber, EM og Ungdoms OL. Hun har både været udøver, træner og dommer inden for kvindelig idrætsgymnastik gennem flere år. Her har hun selv oplevet at præstere under pres, både som gymnast og som træner.