Styrketræning for rytme og dans - GymDanmark

Styrketræning for rytme og dans

9 okt 2021 kl. 09:00 - 16:00

Få række praktiske og teoretiske værktøjer med hjem til optimering af målrettet styrketræning for dig selv og dine gymnaster

Arrangør Diverse uddannelser
Sted Gymnastikhøjskolen i Ollerup
Adresse Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Svendborgvej 3, 5762 Vester Skerninge
Tilmeldingsfrist 23. september 2021
Efter­tilmeldings­frist 23. september 2021
Kontakt Sanne Honoré
Email sho@gymdanmark.dk
Antal pladser 16
Pris for medlemmer kr. 1.150
Pris for ikke medlemmer kr. 1.600
Eksternt ID 2135002

Målgruppe

Trænere og undervisere i rytmisk gymnastik og dans

Indhold

Hvorfor laver “rytmere” og dansere ikke en masse tung og eksplosiv styrketræning?

– Det er faktisk et godt spørgsmål. Særligt når vi ved, at både forskning og erfaring entydigt peger på, at netop tung og eksplosiv styrketræning er gavnligt – både præstationsmæssigt og skadesforebyggende.
Stort set alle andre idrætsgrene, både på elite- og breddeniveau, har for længst erkendt de sportsstøttende effekter af styrketræning, og bruger det aktivt og systematisk til at understøtte præstationen og forebygge skader.

Målet med kurset er at give dig en række praktiske og teoretiske værktøjer med hjem, så du kan optimere din egen og dine gymnasters træning. Uanset om du har et fitnesscenter eller kun gymnastiksal til rådighed, kan det sagtens lade sig gøre at lave målrettet styrketræning, der virker både forbedrende og forebyggende. Og uden at det tager særlig lang tid.
I løbet af dagen vil du få overordnet teori, såvel som konkrete og specifikke øvelser og forslag omkring styrketræning og skadesforebyggelse gennem træning (’prehab’).

GymDanmark Instruktør

  • Stephen Rasmussen

Stephen har mange års erfaring som fysisk træner, herunder mere end 12 års erfaring fra fitnessbranchen som personlig træner, holdinstruktør og uddanner, samt en idrætslæreruddannelse og militær fysisk træner med sig. Han underviser primært på Ollerups Sundhed & Fitness-linje, men har de seneste år også varetaget den præstationsoptimerende styrketræning for Ollerups spring- og rytmegymnaster.