Skinnebensbetændelse – Sportsfysiologisk webinar - GymDanmark

Skinnebensbetændelse – Sportsfysiologisk webinar

6 maj 2021 kl. 20:00 - 21:00
Arrangør GymDanmark
Sted Online
Tilmeldingsfrist 6. maj 2021
Efter­tilmeldings­frist 6. maj 2021
Kontakt Ole Holmskov Hansen
Email ohh@gymdanmark.dk

Webinar om skinnebensbetændelse blandt gymnaster

Mange gymnaster oplever det og de fleste trænere vil på et tidspunkt møde udfordringen; der er smerte i skinnebenet når gymnasten laver sit tilløb, sit afsæt eller sin landing. Men hvordan løser man denne problematik?

Skinnebensbetændelse er en abstrakt størrelse. Det kan være svært at vurdere, om man som gymnast bør træne med smerter i skinnebenet og hvornår det i så fald bliver for meget. Som træner kan man også hurtigt blive i tvivl om, hvor meget man kan presse gymnasten til og forvente af dem, når de oplever smerte i træningen.

Forebyggelse og genoptræning

Jacob Thure Hedegaard Sørensen vil gennemgå, hvordan du spotter om gymnasten har skinnebensbetændelse samt de typiske årsager til at det opstår. Der vil også blive set på, hvordan man målrettet kan forebygge skinnebensbetændelse, samt hvordan man kan supplere sin træning, for at komme det til livs, når først det er opstået.

Webinarrække

Dette er det tredje ud af 3 webinarer som Jacob Thure vil afholde om sportsskader i gymnastik.

  • Læs mere om Jacob Thure Hedegaard Sørensen her

    Jacob har undervist i springgymnastik i 25 år, både lokalt og regionalt, på bredde og elite niveau for både børn og seniorherrer.

    Til daglig arbejder Jacob som fysioterapeut på klinik, og sin fritid bruger han på at træne og coache ØH Kometerne samt at være fysioterapeut for det danske power tumbling landsholdet.

    Jacob har været tilknyttet landsholdet i 5 år, hvor hans arbejdsopgaver består af screening og test, undersøgelser og behandling, samt vejledning online. Dertil kommer rejserne, hvor han varetager samme områder som ovenstående, samt fungerer som sparringspartner for landstræneren