Førstehjælpskursus - GymDanmark

Førstehjælpskursus

Lær førstehjælp i foreningen

Med støtte fra TrygFonden tilbyder vi førstehjælpskurser til alle medlemsforeninger, der ønsker at lære livreddende førstehjælp og få styr på de mest almindelige skader med særligt fokus på nakke- og rygskader

På det 6 timers førstehjælpskursus lærer man først og fremmest genoplivningsteknikker i form af hjerte-lunge-redning og brug af hjertestarter (4 timer). Man lærer desuden at kunne håndtere de hyppigst forekomne skader på bevægeapparatet (arme, ben, ansigt, ryg og nakke), der kan opstå ved gymnastik (2 timer).

Kurserne afholdes af Røde Kors i foreningens lokaler. Alle kursister modtager førstehjælpsbog og kursusbevis. Vi anbefaler, at kursister er fyldt 16 år, men det er ikke et krav.

Pris: 1.000 kr. (max. 16 kursister)

Tilbuddet gælder kun foreninger med GymDanmark basismedlemsskab.
 • Læs mere om samarbejdsaftalen mellem Trygfonden, Røde Kors og GymDanmark
  Tusindvis af danskere dyrker gymnastik i fritiden, og en donation fra TrygFonden på 355.000 kr. til GymDanmark, skal nu bruges til at øge kendskabet til basal livreddende førstehjælp hos de mange frivillige i GymDanmarks medlemsforeninger.

  ”I GymDanmark prioriterer vi sikkerheden højt, og det gør vi blandt andet ved at sikre vores foreninger træneruddannelser og førstehjælpskurser på højt anerkendt niveau. Donationen fra Trygfonden giver os mulighed for at afholde 45 førstehjælpskurser i løbet af en 3-årig periode”, siger GymDanmarks direktør Ditte Okholm-Naut, og glæder sig over, at GymDanmark allerede nu har aftalt førstehjælpskurser med fire foreninger. Foreningerne er Thorsø-Tungelund IF, IF32 Glostrup gymnastikforening, HKG Gymnastikforening og LKB Gistrup – Gymnastik.

  Kurserne gennemføres i samarbejde med Røde Kors som samlet set sikrer uddannelse af 400 frivillige i livreddende førstehjælp. Førstehjælpskurserne har blandt andet fokus på at give kompetencer til at foretage genoplivning af en livløs person ved hjerte-lunge-redning både med og uden hjertestarter, men også til at kunne håndtere mindre ulykker og skader, som skulle opstå i forbindelse med gymnastik træningen.

  Også i Røde Kors er de rigtig glade for samarbejdet med GymDanmark, og Tina Donnerborg, chef for kommercielle aktiviteter i Røde Kors siger ”Vores ambition er, at alle i Danmark skal kunne førstehjælp. Derfor er vi glade for at kunne være med til at sikre, at frivillige i gymnastikforeninger kan yde den rigtige førstehjælp, hvis ulykken skulle opstå”.

  Sådan får I førstehjælpskursus i jeres forening

  Mere om Røde Kors’ førstehjælpskurser

  Røde Kors vil gerne udvide sit samarbejde til også at omfatte andre virksomheder eller organisationer, og opfordrer derfor alle interesserede til at henvende sig. ”Vi oplever, at det er nemmere at få folk til at tage et førstehjælpskursus, når det er en social begivenhed, som man er fælles om at tage del i. Det trækker flere folk med, frem for hvis man skal tage kurset alene. Vi ved, at førstehjælp er altafgørende, hvis ulykken skulle ske. Derfor uddanner vi hvert år ca. 80.000 mennesker i førstehjælp, og ønsker at uddanne endnu flere. Vores mål er, at alle i Danmark skal kunne førstehjælp” siger Tina Donnerborg, chef for kommercielle aktiviteter.

   

Bestil kursus

Bestil et kursus hos kursussekretær Anita Lynge Bentved

Find aktuelle kurser i kalenderen

Vi udbyder også løbende åbne førstehjælpskurser

Find dem her

Bliv medlem

Sådan bliver I medlem hos GymDanmark

Læs mere