Astrid og Thomas vinder guld i Funktionel Fitness - GymDanmark

Astrid og Thomas vinder guld i Funktionel Fitness

Efter en lang dag på konkurrencegulvet – og en løbetur i det fri – blev det Astrid Tind og Thomas Daugård Sørensen, som blev kåret som individuelle Forbundsmestre (uofficielt DM) i Funktionel Fitness til DM-Ugen i Herning. Udover guldmedaljerne fik vinderne en udtagelse til VM med sig hjem.

En hel dag. Mange forskellige øvelser. Hård konkurrence.

Det var ingredienserne, da Forbundsmesterskabet i Funktionel Fitness blev afgjort lørdag den 22. juni i Herning til DM-Ugen.

15 seje atleter (seks kvinder og ni mænd) gav alt, hvad de havde i konkurrencen, som blev lidt af en gyser hos mændene, mens der ikke var så stor spænding hos kvinderne.

Her vandt forhåndsfavoritten Astrid Tind en flot guldmedalje foran Matilde Agerschou på 2. pladsen og Emma Johansen på 3. pladsen. Og selvom der aldrig var tvivl om, hvor guldet ville havne, var der ros og respekt til konkurrenterne hos 29-årige Astrid Tind.

”Det var nogle seje piger, der var med, og de pressede mig. Og kæmpe respekt for at turde stille op i sådan en konkurrence,” lyder det fra Astrid Tind, som hentyder til, at det er første gang, der holdes et individuelt Forbundsmesterskab i Funktionel Fitness.

Selv er hun stolt over at være den første kvinde, der hiver titlen hjem, og glæder sig over at være med til at vise sporten frem.

”Jeg er virkelig stolt – dels over at vinde titlen, og dels over at repræsentere sporten,” lyder det fra Astrid Tind.

Kom fra baghjul

Hos mændene blev det en tæt konkurrence, der først blev afgjort til allersidst. Tre atleter battlede om podiepladserne – nemlig Mads Erting, Thomas Daugård Sørensen og Viktor Münter. Før den sidste workout lå Mads Erting en my foran Thomas Daugård Sørensen, men med en sejr til sidst, sled Thomas Daugård Sørensen sig forbi konkurrenten og snuppede guldet.

”Det var fedt med en afgørelse til allersidst, og jeg er glad for, at jeg havde regnet den ud og spillede mine kort rigtigt,” siger 31-årige Thomas Daugård Sørensen, som helt sikkert er klar til at forsvare sit Forbundsmesterskab næste år og være med til at udbrede sporten.

Som Forbundsmester kan både han og Astrid Tind nu se frem til muligheden for at repræsentere Danmark til VM i Ungarn i december.

”Det er fedt,” siger Thomas Daugård Sørensen, som lige nu glæder sig allermest til d. 9/8, hvor han skal være far.

Se eller gense finaleworkout her

Om Astrid Tind

 • Er 29 år
 • Har dyrket funktionel fitness i 11 år
 • Har spillet håndbold fra hun var 10-20 år og været målvogter på FC Midtjylland U16 og U18
 • Skal til Crossfit Games

Om Thomas Daugård Sørensen

 • Er 31 år
 • Har dyrket funktionel fitness siden 2014
 • Spiller golf
 • Skal være far i august

Sådan gik det

Se alle resultater

Kvinderne

 1. Astrid Tind, Butcher’s
 2. Matilde Agerschou, Crossfit Lageret Holstebro
 3. Emma Johansen, Crossfit Aalborg

Mændene

 1. Thomas Daugård Sørensen, Crossfit North 579
 2. Mads Erting, Strong Gym
 3. Viktor Münter, Independent

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen