Danskere vinder VM-sølv i Funktionel Fitness - GymDanmark

Danskere vinder VM-sølv i Funktionel Fitness

Ved VM i Funktionel Fitness denne weekend, deltog ni danske atleter. Fire af dem deltog i holdkonkurrencen hvor de med en imponerende indsats lykkedes med at vinde de første VM-medaljer til Danmark, nogensinde.

Over tre dage kæmpede Kasper Daugaard Larsen, Thomas Strøier, Martine Risdal Solheim og Christina Agerbeck (AK Atlas) i holdkonkurrencen, der omfattede seks workouts. En workout er en sammensætning af øvelser, og i én af dem skulle atleterne eksempelvis gennemføre en stafet, hvor de skubbede en tung prowler, cyklede på en ergometermaskine og til sidst trække prowleren over målstregen.

Se alle workouts her

Danskerne kæmpede hårdt i hele konkurrencen, der blev afgjort i de sidste øjeblikke. Inden de afgørende workouts lå det danske hold på fjerdepladsen, men med imponerende styrke og kloge beslutninger formåede de at mobilisere de sidste kræfter og sikrede sig sølvmedaljerne foran Sverige. Guldmedaljerne gik til hjemmebaneatleterne fra Norge.

En glad Christina Agerbeck siger “‘Det er super fedt og ærefuldt, at blive de første nogensinde til at vinde medaljer for Danmark og at være frontløbere for sporten på den måde. Selvom vi fik en hård start med en dårlig første workout, viser det at teamet kunne holde hovedet koldt og at vi stod sammen resten af weekenden, så vi derefter kunne kravle op af leaderboardet og blive 2’er”

VM-sølv i Funktionel Fitness

  • Kasper Daugaard Larsen (AK Atlas)
  • Thomas Strøier (AK Atlas)
  • Martine Risdal Solheim (AK Atlas)
  • Christina Agerbeck (AK Atlas)

Individuelle konkurrencer

I de individuelle konkurrencer deltog fem danske atleter, alle fra AK Atlas, fra Danmark. Alle opnåede de gode placeringer i et skarpt felt. Se her deres individuelle placeringer

  • Marie Ravn Pedersen (Aarhus CF Talent- og Eliteudvikling) nr. 15
  • Sabrina Raahauge (Viborg Gymnastik Forening) nr. 17
  • Frederikke Mollerup (Gymnastikforeningen Gefion) nr. 18
  • Jeppe Frausing (AK Atlas) nr. 23
  • Tobias Bryld Bagger (AK Atlas) udgik desværre pga skade

Resultater

Læs mere

Instagram

Se videoer og læs reaktioner

Læs mere

Forbundsmesterskaber 2024

Deltag i næste års Forbundsmesterskab i Funktionel Fitness

Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen