Danmark vinder VM-bronze for hold i Tumbling - GymDanmark

Danmark vinder VM-bronze for hold i Tumbling

I denne uge deltog danske gymnaster ved VM i Tumbling. Fredag lykkedes det Martin Møldrup Abildgaard, Magnus Lindholmer, Jeppe Mikkelsen og Mads Lykke Hansen at vinde flotte bronze medaljer med hjem til Danmark.
I en intens finale, især mod de imponerende tumblere fra Azerbaijan og England, opnåede Danmark en bronzemedalje. Tumblerne fra Azerbaijan sikrede sig guldet og sendte de forsvarende verdensmestre fra England ned på anden pladsen.
Landstræner Oliver Bay siger: “I finalen præsterede drengene stærkt. Desværre blev Jeppe Mikkelsen skadet under kvalifikationen, men på trods af det lykkedes det holdet at fastholde vores strategi og levere en præstation, der var god nok til at vinde bronze.”
I de individuelle konkurrencer var målet at kvalificere to gymnaster til finalen. Det lykkedes, da både Magnus Lindholmer og Mads Lykke Hansen gav alt, kæmpede hårdt og imponerede.
“Magnus udførte en fantastisk rutine og endte på en 5. plads, kun 0,5 point fra at komme i superfinalen blandt de fire bedste i konkurrencen. Mads opnåede ikke helt det ønskede, men han kæmpede med alt, hvad han havde. Jeg er meget stolt af begge drenge, der debuterede i en VM-finale,” udtaler en glad landstræner.

Herrer

  • Magnus Lindholmer, Bronze Hold, nr. 5 individuelt
  • Mads Lykke Hansen, bronze Hold, nr. 8 individuelt
  • Jeppe Lumbye Mikkelsen, Bronze Hold
  • Martin Møldrup Abildgaard, Bronze Hold
Resultater

Damer

  • Julie Svelmø Jensen, nr. 22 (semifinale)
  • Victoria Kathrine Thomsen, nr. 33
  • Katrine Benedikte Møller, nr. 37
Resultater

Vigtigt og nødvendigt efterskolesamarbejde

Et vigtigt element til at sikre dansk gymnastik succes i fremtiden, er det vigtige samarbejde mellem GymDanmark og de efterskoler som deltager i partnerskabsaftalerne for Trampolin og Tumbling. Aftalerne sikrer blandt andet gymnasterne mulighed for fælles træningssamlinger og testkonkurrencer.

Tumblingpartnere

Trampolinpartner

STOR tak fordi I er med til at udvikle dansk gymnastik.

VM i Trampolin

Trampolin-springerne var også i aktion ved VM. Klik nedenfor og se deres resultater. Find meget mere foto og video på GymDanmark Facebook og Instagram

Se resultater

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen