På lørdag kulminerer mere end 10 års samarbejde ved NM i TeamGym - GymDanmark
Camilla Raouf Wolfsberg

På lørdag kulminerer mere end 10 års samarbejde ved NM i TeamGym

Camilla Raouf Wolfsberg og TeamGym Aarhus skal til Nordisk Mesterskab i TeamGym. Men hvad sker der forud for konkurrencen? Hvordan forbereder man sig til et stort mesterskab? Det gør Camilla os klogere på.

Når gymnasterne rammer gulvet til konkurrencen, når spotlight bliver tændt og musikken brager ud gennem højttalerne, tændes lyset i gymnasternes øjne. Publikum holder vejret og dommerne sidder klar med et falkeøje rettet mod selv de mindste bevægelser. Alle er klar. Men hvad sker der forud for konkurrencen? Det får du et lille indblik i her fra én af gymnasterne, som lørdag deltager i NM i TeamGym for første gang.

Camilla Raouf Wolsberg er gymnast på TeamGym Aarhus’ damehold, det har hun været længe, faktisk siden 2010. Alle på holdet kender derfor hinanden rigtig godt, og flere har trænet sammen siden de var små. Camilla fortæller:

De Nordiske Mesterskaber er på en måde kulminationen på mere end 10 års samarbejde og træning. Jeg glæder mig til en fed oplevelse med mit hold, at bo sammen, at rejse sammen, deltage i konkurrencen sammen og forhåbentlig også klare det godt sammen.

På et klubhold som vores kommer vi rigtig tæt på hinanden, vi træner sammen hver eneste uge minimum 7,5 timer, og støtter hinanden, både når det går godt og skidt, sådan er det i holdsport.

Vi kender hinandens styrker og svagheder og hjælper hinanden. Vi har brug for at kunne mærke hinanden og derfor bliver sekunderne inden fx en springserie særlig intens. Vi er tændte og hepper højlydt på hinanden.

Men det vigtigste er ikke at vinde. For TeamGym Aarhus’ damer er det vigtigste ikke at nå en specifik placering til NM, det handler mere om at levere det, som er aftalt, og om at alle har bidraget med deres bedste. Camilla fortsætter:

Der er et kæmpe sammenhold på holdet som naturligt er drevet af den sportslige succes vi har opnået sammen (Danmarksmestre i 2021, 2022 & 2023), men i højere grad af de hundredvis af træningstimer sammen, som er gået forud for NM. TeamGym Aarhus er en stor klub med mange gymnaster, også mange små børn. Jeg håber at vi med vores gymnastik også inspirerer de yngre til at blive i sporten længe, også langt efter fx gymnasietiden. Jeg er fx 25 år og har stadig meget til gode at opleve med holdet, griner Camilla.

Mange aktører, fælles projekt

Når TeamGym Aarhus’ damer fremstår knivskarpe, er det på baggrund af et stærkt sammenhold og et professionelt team af trænere. Samarbejdet med trænerne er afgørende for at alt kan klappe på dagen, Camilla fortæller:

Vi er gode til at fortælle om, hvornår og hvordan vi hjælper hinanden bedst. Initieret af vores trænere har vi en rutine op til hver konkurrence, hvor vi fx taler om vores behov for støtte, og hvordan vi reagerer, når vi er pressede. Med den viden er det nemmere at hjælpe hinanden, når det gælder.

Vores trænere er også gode til at udtænke og kommunikere forskellige scenarier og planer for hvis der sker noget uventet, fx én holdkammerat, der kommer til skade. I et sådan tilfælde ved alle, hvad de skal gøre. Det er trygt, og vi kommer bedre igennem uden at det påvirker vores samlede præstation negativt.

De nationale TeamGym konkurrencer ligger i foråret og afsluttes med DM inden sommer, hvor holdene kvalificerer sig til NM. Det betyder også, at sæsonen langt fra slutter efter DM. Nu begynder en lang udtagelsesproces med mange træningstimer og møder. Camilla fortæller:

Som klubhold er det anderledes at træne frem mod et NM frem for fx et DM. Der er mange dygtige og talentfulde gymnaster i foreningen, og derfor er der også et stort udtagelsesforløb hen over sommeren og i efteråret. Til at sikre en god og fair udtagelsesproces står vores trænerteam, som også arbejder hårdt på, at vi også er et stærkt hold når vi kommer hjem.

 Sportslige forventninger

Når damerne på lørdag kl. 13 går på gulvet, står de på et stærkt fundament, fællesskabet. Men de sportslige ambitioner fylder naturligvis også, og dem har TeamGym Aarhus masser af.  Camilla fortæller:

Vi stiller med et stærkt hold og har planer om at levere nogle springomgange, som ikke har været stillet før i Danmark på damesiden. Vi kører fuldt momentsværhed i rytmeserien, og højeste sværhed i dansk dame TeamGym på både bane og i trampet. Så generelt højt niveau all-around. Men vi er oppe imod stærke konkurrenter så det bliver meget spændende at se hvad det hele ender ud med.

Under alle omstændigheder er jeg sikker på, at det bliver endnu en gymnastikoplevelse som jeg vil huske meget længe, slutter en smilende Camilla

Du kan følge TGAs damer og alle de andre danske hold ved Nordiske Mesterskaber i TeamGym på lørdag den 11. november fra kl. 10:30. Find streaminglink nedenfor

Mere om Camilla og TeamGym Aarhus

  • Navn:  Camilla Raouf Wolsberg
  • Alder:   25 år
  • Klub:  TeamGym Aarhus (TGA)
  • TeamGym Aarhus Damer: Anne Jepsen, Caroline Løwenstein, Emilie Siepmann, Emilie Mogensen, Jennifer Jæger Kjeldsen, Josefine Østbjerg, Josephine Bilde, Laura Haüser, Maja Ring Brobjerg, Marie Haulrik, Marthe Gjertson, Nicoline Brahms, Nila Traulsen, Rebekka Nuppenau Lentz, Sanne Aronsen, Sara Jao Anhøj, Sophie Solgaard Dam, Stephanie Jæger Kjeldsen, Vilde Ørting og Camilla Raouf Wolsberg
  • Trænere: Mads Holm, Mikkel Møller, Adam Scharf Matthiesen, Sara Gullberg og Julie Stokholm
  • Titler: Danmarksmester 2021, 2022 og 2023
  • Særlige ting du/I gør inden I går på gulvet? Vi samles altid for hurtigt at finde ro, trække vejret og lave et kampråb
  • Instagram:  camillaraoufw, teamgymaarhus

Steaming

Læs mere

Mere om NM i TeamGym

Se bla. de andre danske hold

Læs mere

GymDanmark Instagram

Læs mere