VM Hold sølv til tumblerne - GymDanmark

VM Hold sølv til tumblerne

16. – 18. november deltog 10 danske gymnaster ved VM i Trampolin og Tumbling i Sofia/Bulgarien. Tumblerne lykkedes endnu engang med at skrive dansk tumbling historie ved for første gang at trække VM hold-sølvmedaljerne om halsen. For trampolinspringerne blev det til lige ved og næsten.

Ved holdfinalerne i tumbling var der højspændt drama fra start til slut. Danskerne startede som lyn og torden i finalen, hvor fem lande konkurrerer i tre grupper med én gymnast fra hver nation. Den bedste i hver gruppe får 5 point, næstbedste 4 osv. ned til 1 point.

De to første danskere, Mads Lykke Hansen og Martin Abildgaard leverede på højt niveau og sikrede sig 4 point (og var altså andenbedst i deres grupper), og der duftede nu lifligt af medaljer… Presset lå herefter på Johannes Sømod, som stod for presset og hev 3 point i et skarpt selskab. Men da resultatet kom op på resultattavlen, havde Danmark kun fået 10 point – og blev erklæret som bronzevindere. Fejlen blev heldigvis rettet, og Danmark fik sine retmæssige 11 point og lå lige med USA – men fik sølvet på reglen om højeste sværhed.

Martin Abildgaard, Johannes Sømod og debutanterne Mads Lykke Hansen og Jeppe Lumbye Mikkelsen sikrede Danmark sin første VM Hold-sølvmedalje. Guldet gik til Great Britain og bronzemedaljerne til USA.

Individuelt mod og styrke

Efter en spændende holdkonkurrence var det nu tid til de individuelle finaler hvor målsætningen hed to danske herrer i finale. 24 årige Johannes Sømod og 20 årige Martin Abildgaard havde kvalificeret sig fra indledende og var klar til 1. runde af finalerne (med 8 deltagere).

I den første finalerunde, som overraskende blev uden de to tumbling-ikoner Jaydon Paddock (GBR) og Mikhail Malkin (AZE) som ikke lykkedes i indledende, leverede danskerne en modig og kraftfuld præstation.

Landstræner Oliver Bay siger: “Jeg er virkelig stolt af drengene. De går med et stort mod, og helt som aftalt, efter at lave det bedst mulige resultat. Det lykkedes desværre ikke at nå videre med til den endelige finalerunde, men de viser at selvom vi er afsted som et nyt hold uden de mest rutinerede tumblere (Rasmus Steffensen og Adam Scharf Matthiesen) at de kan konkurrere lige op mod verdens bedste. Jeg glæder mig virkelig til at se hvad de her drenge kan opnå i fremtiden”.

Fra drengedrøm til virkelighed

For den i dag 19-årige Mads Lykke Hansen, er deltagelsen ved VM kulminationen på drengedrømmen og han siger:

“Da jeg var 10 år drømte jeg om at komme på tumblinglandsholdet. Jeg så helt vildt op til danskerne dengang og ønskede mig brændende at jeg selv en dag ville kunne være med. Jeg er mega stolt over at have været med til at skrive dansk tumblinghistorie med mine kammerater. Men det er ikke et punktum, at være så tæt på den ultimative sejr giver endnu mere blod på tanden til fremtiden”.

VM blev således en drømmestart for debutanterne  Jeppe Lumbye Mikkelsen og Mads Lykke Hansen. Ud over holdmedaljen tangerede sidstnævnte den 8. bedste score i indledende, men pga. reglen om max 2 personer fra samme land i finalen, kom han ikke videre med til de individuelle finaler.

Lige ved og næsten i trampolin

Det var en trup i god form, der tog afsted til VM, men desværre var det ikke nok. Individuelt blev kvalifikationen første og sidste stop for både Smilla Thea Jensen, Teis Petersen, Peter Sørensen, Valdemar Johansen og Benjamin Salo Kjær. Sidstnævnte var tæt på semifinalen (0,45 for at være præcis), men marginalerne var ikke på hans side.

”Benjamin viser igen, at han hører til i verdenseliten, men jeg ærger mig selvfølgelig, for rent taktisk kunne jeg måske have gjort det bedre for Benjamin. Valdemar og Peter kom også i bedste totredjedel, så det er godkendt,” siger landstræner Anette Dalsten.

I synkron kvalificerede Benjamin Salo Kjær og Teis Petersen sig til semifinalen som 5. bedste par og lavede personlig scoringsrekord, men de kunne ikke leve op til den flotte præstation, og havnede lige uden for finalefeltet, så de nu er reserve til finalen, som afvikles lørdag.

”Jeg er super super tilfreds med indledende synkron, men man kan hurtigt komme med på jorden igen. Sådan er trampolinsporten,” siger Anette Dalsten.

Resultater

Læs mere

Se eller gense finalerne

Læs mere

Instagram

Læs mere

Facebook

Læs mere
VM Hold Sølv
Mads Hansen
Martin Abildgaard
Johannes Sømoed
Jeppe Lumbye Mikkelsen
Benjamin Kjær
Benjamin Kjær og Teis Petersen

Tumbling Hold Sølv

  • Johannes Sømod (OGF)
  • Martin Abildgaard (Silkeborg P/D)
  • Jeppe Lumbye Mikkelsen (Silkeborg P/D)
  • Mads Lykke Hansen (Silkeborg P/D)

Vigtigt og nødvendigt samarbejde

Et vigtigt element til at sikre dansk gymnastik succes i fremtiden, er det vigtige samarbejde mellem GymDanmark og de efterskoler som deltager i partnerskabsaftalerne for Trampolin og Tumbling. Aftalerne sikrer blandt andet gymnasterne mulighed for fælles træningssamlinger og testkonkurrencer.

For tumblerne gælder det Flemming Efterskole, Bøvling Idrætsefterskole, Brejninggard Efterskole, Vejstrup Efterskole og Vesterlund Efterskole og for trampolinspringerne er det Vestsjællands Idrætsefterskole. En stor tak for I er med til at udvikle dansk gymnastik.