Danske idrætsgymnaster vandt medaljer og vigtig erfaring til Nordiske Mesterskaber - GymDanmark

Danske idrætsgymnaster vandt medaljer og vigtig erfaring til Nordiske Mesterskaber

Med fuld delegation af både juniorer og seniorer deltog 20 danske idrætsgymnaster ved de Nordiske Mesterskaber i Idrætsgymnastik på Island denne weekend. Det blev til både flotte individuelle- og holdpræstationer, medaljer og en bagage fyldt med konkurrenceerfaringer, der nu skal omsættes til endnu mere træning hjemme i foreningerne.

Senior kvinder

Camille Lund Rasmussen viser igen sit store talent og stabile form frem ved NM og vinder sit første NM-sølv i All-Around konkurrencen. I disciplinfinalerne bliver Camille nordisk mester på hest og vinder bronze i den forskudte barre og på gulv. En flot og sikker præstation af den 18-årige idrætsgymnast fra KG66. Og det er da også en meget tilfreds Camille, der gør status efter konkurrencen:

Det har været en rigtig god konkurrence, og jeg er meget tilfreds med min præstation. Trods et fald på bommen lykkedes det mig alligevel at vinde All-Around sølv, som er et af mine bedste All-Around resultater i seniorrækken internationalt. At det også lykkedes mig at blive nordisk mester på hest, samt vinde bronze i den forskudte barre og på gulv, har gjort det til en yderst vellykket konkurrence.

Også rutinerede Michelle Vitting Lauritsen, som er tilbage efter en længere pause, fik et godt NM og sikrede sig en finaleplads i sit ynglingsredskab ’den forskudte barre’. Hun siger:

Jeg er utrolig stolt, glad og lettet over weekendens barreresultat. Jeg fik kørt to flotte øvelser i henholdsvis kvalifikationen og i finalen. Jeg ender som nr. 5 i Norden, med få 10ende-dele til medaljemulighed. Det kan jeg kun være tilfreds med efter så mange år ude af gamet. Jeg har stadig nogle momenter i min barreøvelse, som ikke helt er på plads, så det skal der arbejdes på og forhåbentlig har jeg et nyt afspring i sigte, så der er fortsat potentiale til forbedringer, hvilket er positivt.

Holdkonkurrencen

Camille Lund Rasmussen, Freja Lysell Petersen, Josephine Ther Sørensen, Michelle Vitting Lauritsen og Camille Normann udgjorde seniorholdet. På trods af at sidstnævnte Normann på grund af smerter i foden, desværre ikke kunne gennemføre alle fire redskaber i All-Around konkurrencen, kunne de danske kvinder alligevel se tilbage på en samlet holdpræstation, hvor de slutter på en flot 4. plads i en veludført konkurrence med gode præstationer.

Senior herrer

Seniorholdet bestod primært af disciplin-specialister. Mikkel Rørlund i ’reck’, Frederik Krog Kristensen i ’barren’ og i ’bensving’, og Jeppe Feigenberg Johansen og Valdemar Ring Rasmussen på ’hest’. Den eneste gymnast, der deltog i All-Around konkurrencen, var også den yngste, nemlig seniordebutanten Filip Ege Nielsen.

Som den eneste af herrerne lykkedes det Jeppe Feigenberg Johansen at kvalificere sig til disciplinfinalerne. I konkurrencen ’hest’ opnåede han endda sin egen bedste personlige score i sit første spring – et meget svært spring, ’ double salto forward’.

Landstrænerteamet for drenge/herrer består af Marian Rizan og Anderson Teixeira.. Teixeria siger: Jeppe har arbejdet kontinuerligt på dette spring i mere end tre år. Det er først for nylig, han er lykkedes med øvelsen, og det er første gang, han lander den perfekt i konkurrence. Han får desværre et fald i sit andet spring, som gør, at han slutter på en samlet 4. plads. Også Frederik leverede en imponerende øvelse i barren, efter han har været fraværende i konkurrence i mere end 5 år. Frederik arbejder pt på at skulle deltage i all-around konkurrencen næste år.

Junior piger – Nordiske mestre

For de danske juniorpiger blev det til et helt særligt NM, da det lykkedes gymnasterne at tage det første danske NM-holdmesterskab i nyere tid med hjem. Sara Bergmann Jacobsen, Natalie Jensen, Hannah Lassen, Frida Rasmussen og Maria Hebbelstrup dominerede konkurrencen og sikrede Danmark et historisk resultat, hvor alle pigerne – ud over at vinde den samlede holdkonkurrence – også slutter individuelt i top 10. I disciplinfinalerne lykkes det også de unge gymnaster at sikre sig flotte placeringer, herunder tre medaljer. Se alle resultater her

Den danske landstræner for pigerne og kvinderne Bernadett Balazs er meget tilfreds med gymnasternes indsats og siger: Pigerne statuerer et flot billede på dansk kvindelig idrætsgymnastik ved NM. Der har været rigtig god feedback fra dommerne, og det er jeg glad for. Juniorerne viser en rigtig flot konkurrence og alt tyder meget lovende for det kommende å,r hvor Natalie, Sara og Hanna rykker op som seniorer.

Junior drenge

De seneste års Coronarestriktioner har afholdt gymnasterne i Norden for at mødes. De virtuelle konkurrencer har givet mulighed for at konkurrere, men værdifuld viden går tabt, når ikke man mødes fysisk. Og netop dette aspekt fremhæver træner Teixeira og siger:

Drengene havde en god konkurrence og lykkes med de fleste af deres øvelser. De havde undervejs mulighed for at følge de andre gymnaster tæt og få god inspiration til egne øvelser. Dette var ikke muligt sidste år pga. Corona, hvor der kun blev afholdt virtuelle konkurrencer.

Medaljer og placeringer er ikke et mål i sig selv

Når juniorer deltager i NM, er det en del af en langsigtet talentudviklingsproces. I processen er der fokus på at udvikle juniorgymnasterne mest hensigtsmæssigt. Det betyder blandt andet, at formålet med at deltage i NM er at få vigtig international konkurrenceerfaring som en del af gymnasternes udvikling på vejen til at blive seniorgymnaster. Det er således fokus på at være i processen og med den enkelte gymnasts udvikling i fokus. Herunder at lykkes med de fastsatte målsætninger der sættes mellem gymnast og landstræner. Medaljer og placeringer er ikke et mål i sig selv, men præstationen skal ses i lyset af udviklingen fra junior gymnast til at blive senior elite gymnast.

Anderson Teixeira siger: Oliver, Anton og Mads klarede sig bedst i konkurrencen og var meget tæt på at lykkes med at komme i finalerne. Anton præsterede en smuk og velgennemført øvelse på gulv og var kun 0,10 point fra finalen. Oliver havde også en god konkurrence i reck og var tilfreds med sin øvelse. Han arbejder blandt andet på at øge sværhedsgraden i redskabet og er meget målsat på at kvalificere sig til netop barren til næste år. Mads er den mest erfarne juniorer på holdet og scorer også højest i all-around konkurrencen og slutter som nr. 15. Næste år rykker han op som senior.

Næste skridt for gymnasterne er nu at komme tilbage til foreningerne, hvor den daglige træning foregår, og arbejde videre med erfaringerne. Anderson Teixeira siger:

Alle juniorgymnaster deltog i alle seks redskaber. De føler sig meget motiverede til at gå tilbage og arbejde for at forbedre deres øvelser med henblik på de næste konkurrencer. For at få højere score skal de blandt andet arbejde med at øge sværhedsgraden i deres øvelser.

Europamesterskaberne i sigte

Næste gang vi får fornøjelse af at opleve Idrætsgymnasterne i aktion, bliver ved European Youth Olympic Festival  og ved Europamesterskaberne i august.

Danske medaljer

 • Hold
  Junior piger nr. 1
 • All-Around
  (Junior) Natalie Jensen nr. 2
  (Junior) Sara Bergmann Jacobsen nr. 3
  (Senior) Camille Lund Rasmussen nr. 2
 • Hest
  (Junior) Sara Bergmann Jacobsen nr. 1
  (Junior) Natalie Jensen nr. 2
  (Senior) Camille Lund Rasmussen nr. 1
 • Forskudt Barre
  (Senior) Camille Lund Rasmussen nr. 3
 • Bom
  (Junior) Natalie Jensen nr. 1
 • Gulv
  (Senior) Camille Lund Rasmussen nr. 3

Resultater

Læs mere

GymDanmark Facebook

Læs mere

GymDanmark Instagram

Læs mere

EM Idrætsgymnastik

Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen