Kreativitet og fantasi til årets store opvisningskonkurrence - GymDanmark

Kreativitet og fantasi til årets store opvisningskonkurrence

Der var spændende hold og en fantastisk stemning i hallen ved opvisningskonkurrencen Gym for Life i sidste weekend. Bellinge Gymnasternes Performance Elite Team løb med sejren.

Det var noget af et overdådigt gymnastik-tag-selv-bord, da opvisningskonkurrencen Gym for life løb af stabelen i Vejle, hvor otte hold indtog gulvet – i alt ca. 200 gymnaster.

Vejle Gymnastikforening sørgede for, at rammerne var perfekte og da de 200 gymnaster gik indmarch, rejste en fyldt hal sig og klappede alle holdene ind. Stemningen var kanon og alle hold, som var på gulvet, fik stående applaus.

Da første runde var slut, voterede dommerne og tre hold gik videre til finalen, som blev afviklet efter en kort pause.

Her vandt Bellinge Gymnasternes Elite Performance Team helt fortjent, selvom de fik hård konkurrence af de to øvrige hold som var i finalen, nemlig Toreby Sundby Acro og Gladsaxe Drenge Performance.

Trine Moesgaard var da også pavestolt over sine gymnaster, som hun er instruktør og koreograf for sammen med springtræner Michael Moesgaard.

”Man bliver jo bedømt ud fra mange parametre. Jeg tror, det var flere ting, der gjorde udslaget; vi har jo trænet programmet igen og igen. Vi sætter barren højt – og det lykkedes for pigerne at få formidlet historien og med høj sværhedsgrad,” siger Trine Moesgaard om programmet, som hedder ”The source of strength”, og som blev leveret med stor overbevisning.

Trine Moesgaard synes opvisningsgymnastikken kan noget helt særligt, og derfor er Gym for life et vigtigt event.

”Fantasien, kreativiteten, variation og nytænkning kommer rigtig til udtryk hos de enkelte hold sådan en dag. Det er så fedt og en utrolig publikumsvenlig konkurrenceform,” siger hun.

I juli deltager holdet i European Gym for life som eneste danske hold. Her skal Bellinge Gymnasternes Performance Elite Team konkurrere mod 29 andre hold fra 12 nationer.

Efter European Gym for Life går turen til EuroGym, hvor Bellinge i foråret blev udtaget til Galla opvisningen. Her skal de opvise sammen med 10 andre udtagede lande.

”Det bliver så stort!! Det er noget, vi har kæmpet for og ønsket for holdet i rigtig mange år, og endelig lykkes det. Nogle af pigerne har været på holdet i alle de 9 år, vi har været instruktører på holdet, og har overværet flere galla shows. Så de ved, hvor stort det er og de glæder sig helt vildt,” siger Trine Moesgaard.

Bellinge Gymnasternes Performance Elite Team består af 44 piger i alderen 11-18 år.

 

 

European Gym for life og Eurogym

Læs om de to konkurrencer

Læs mere