Fine danske præstationer til NM i Rytmisk Sports Gymnastik - GymDanmark

Fine danske præstationer til NM i Rytmisk Sports Gymnastik

Det blev til to bronzemedaljer og flere flotte finalepladser til de danske deltagere ved de nordiske mesterskaber i Uppsala.

15 junior- og seniorgymnaster var på gulvet i Uppsala i Sverige for at repræsentere de danske farver i et mesterskab, hvor finnerne ryddede bordet og tog alle guldmedaljer – på nær to som gik til Norge. De danske gymnaster repræsenterede dog Danmark på fornem vis, og skaffede både individuelle finalepladser og medaljer.

I gruppekonkurrencen formåede senior trio at levere to sikre og flotte boldserier, der gav de andre hold kamp til stregen. Efter en tæt kamp sikrede de sig en plads på medaljeskamlen med en flot bronze.

Danmarks juniorgruppe Team Comezo kæmpede også med om medaljerne – og trods et par store tab i første omgang, fightede de sig flot tilbage og fik bronzen. Både junior- og seniorduoerne fulgte også godt med i et ellers stærkt felt. Begge duoer kørte især en god anden omgang, hvor alt lykkedes. Her fik Junior duoen hallen i feststemning med en humørspreder af en serie, mens senior duoen rørte publikum med en meget smuk serie.

Individuelle finalepladser

Danmark er ikke forvænt med individuelle finalepladser, men ved NM blev det til tre styks. Hos juniorerne brugte Sarah Holck Rosendal første serie til at ryste nerverne af sig, men gjorde det herefter fænomenalt – hun kvalificerede sig til en finaleplads i kølle og kunne altså blande sig i kampen med de bedste i Norden.

De fire seniorer, Alma Sofie Højgaard Pedersen, Emilie Elgaard, Lise Bacher og Malene Skødstrup, kæmpede også hårdt for at blande sig i kampen mod de andre nordiske lande. Her lykkedes det for Alma at kvalificere sig til to finalepladser (tøndebånd + bold), efter hun havde kørt en af de stærkeste boldserier, der er set i Danmark. Det blev desværre ikke til medaljer for seniorerne, men de leverede alle godkendte resultater, hvor flere af serierne blev belønnet med flotte karakterer.

”Alt i alt var det et godt mesterskab, hvor både junior- og seniorgymnaster med stolthed kan tage tilbage i hallerne med værdifuld erfaring og masser inspiration, som de kan knokle videre med frem mod DM i Rytmisk Sports Gymnastik, som allerede afholdes i de to kommende weekender,” siger Louise Tarp Jørgensen, disciplinkaptajn i Rytmisk Gymnastik i GymDanmark.

Se alle resultater

 

Den danske delegation
Sarah, junior, og Alma, senior
Senior trio
Junior gruppe