Guld til Outrup GUB og OGF ved hold-DM i Tumbling 2022 - GymDanmark

Guld til Outrup GUB og OGF ved hold-DM i Tumbling 2022

Brejninggaard Efterskole lagde lørdag gulv til danmarksmesterskabet for hold i Tumbling 2022. Hos damerne gik guldet til Outrup GUB, og hos herrerne gik det til tumblerne fra Odense Gymnastik Forening.

Efter en lang corona pause var DM i Tumbling for hold det første officielle mesterskab i lang tid. Stemningen var god og der var lagt i ovnen til nogle spændende konkurrencer for tumblere i alle aldre. Mange foreninger havde prioriteret at deltage i konkurrencen, og derfor var der også for første gang i nyere tid hold fra tre forskellige foreninger i senior dame rækken (Silkeborg P/D, Outrup GUB og Odense Gymnastik Forening).

Holdånd og opbakning får flere damer/piger til at deltage

For at kunne stille op til en holdkonkurrence ved DM kræver det, at man er minimum tre tumblere på et hold. Det betyder, at ikke alle foreninger har mulighed for at stille op. I OGF havde man i år prioriteret at stille op med så mange hold som muligt, og på denne måde få endnu flere tumblere med end vanligt.

Træner for seniordamerne i OGF Daniel Bay siger:

’Fællesskabet er vigtigt for os i OGF og derfor var det dejligt at tumblerne selv havde prioriteret Hold DM. Vi havde flere med, som normalt ikke ville stille op til et individuelt DM, men Hold DM tager lidt af presset fra den enkelte. Når man stiller op som et hold, mærker man i endnu højre grad opbakningen fra holdkammeraterne’.

Landstræneren håber på endnu flere herrer/drenge

Trods flere deltagere i pige/dame-rækkerne håber landstræner Oliver Bay at se endnu flere drenge/herrer fremover til Hold DM.

’Jeg er glad for at se, at der er mange, der deltager i pige/dame rækkerne, men der ligger også en opgave foran os i miljøet, som handler om, hvordan vi får endnu flere gymnaster i Danmark med på Tumbling vognen, så vi også ser de bedste drenge/herrer til Hold DM’ siger han.

Danmarksmestre 2022, Tumbling Hold

Herrer

  1. Odense Gymnastik Forening
  2. Odense Gymnastik Forening
  3. Varnæs Bovrup IF

Damer

  1. Outrup GUB
  2. Silkeborg Pigerne & Drengene
  3. Odense Gymnastik Forening

Resultater

Klik her

Streaming

Klik her
Danmarksmestre 2022., Damer Hold
Danmarksmestre 2022., Herrer Hold