Tid til at indberette medlemstal - GymDanmark

Tid til at indberette medlemstal

1. december åbnede portalen www.medlemstal.dk for indberetning af foreningernes medlemstal. Portalen er åben frem til 31. januar 2022.

Derfor er den korrekte medlemsregistrering vigtig

Det er vigtigt at få indberettet tallene idet registreringen både giver GymDanmark værdifuld viden i forhold til udvikling af medlemstilbud, samt for kommunerne, at danne grundlag for tilskud mv. Som medlemsforening i GymDanmark er jeres medlemsoplysninger guld værd, de fortæller os nemlig meget om, hvem I er. Alle forbundets medlemstilbud udvikles ud fra den viden, vi har om jer, så aktiviteterne målrettes til, hvad I har brug for.

Sådan indberetter I jeres medlemstal korrekt

Vælg ’Gymnastik’ eller ’Fitness’

Jeres medlemmer indberettes under aktiviteten ’Gymnastik’ eller ’Fitness’, såfremt jeres aktiviteter har karakter af dette. Hvis I indberetter medlemmer i andre kategorier (fx Børneidræt – tværidrætslig eller Idræt for Seniorer), så tæller jeres indberettede medlemmer ikke med i GymDanmarks medlemstal, da disse aktiviteter primært bruges af medlemmer under Dansk Arbejder Idræt, KFUMs Idrætsforbund og Dansk Militært Idrætsforbund.

Kun medlemmer der indberettes i aktiviteterne ’Gymnastik’ og ’Fitness’, tæller med i GymDanmarks samlede medlemsantal. Vær opmærksom på, at I vil blive bedt om, at udspecificere hvilken form for gymnastik I udbyder (se herunder).

Har I mistet medlemmer?

Hvis I det seneste år har mistet medlemmer, kan det måske skyldes manglende motivation hos jeres trænere og/eller medlemmer?

På GymDanmark Nytårskur(sus) inviteres medlemsforeningerne til at deltage på en dag med fokus på stærke træningsmiljøer for unge. Formålet med dagen er at blive klogere på, hvad der motiverer de unge til at dyrke sport og hvilke forskelle der her er mellem drenge og piger. Nytårskur(sus) henvender sig særligt til foreningsledelsen samt de trænere der til dagligt står med de unge gymnaster og/eller fitnessudøver i alderen 13 – 20 år.

Læs mere om Nytårskur den 8. januar 2022 her

Fitness

Fitness har siden 2017 været en selvstændig aktivitet i medlemsregistreringen. Det betyder, at alle medlemmer, der deltager på ”Fitness holdtræning” og ”Træning i motionscenter med/uden maskiner” skal registreres under aktiviteten ’Fitness’.

Fitness er både individuel træning (fx i maskiner) og holdtræning (fx yoga, spining, pilates mm.)

Gymnastik

Gymnastikmedlemmer skal udspecificeres i følgende gymnastikarter (både med og uden konkurrence):

  • Rope Skipping
  • Trampolin (dvs. stortrampolin)
  • Tumbling
  • Springgymnastik/TeamGym
  • Rytmisk Gymnastik/Grand Prix
  • Idrætsgymnastik
  • Sports Acrobatik

NB! Summen af medlemmer fordelt på ovenstående gymnastikarter kan sagtens være mindre end det oplyste samlede antal gymnastikmedlemmer.

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen