Aron Djurhuus Jacobsen ny Danmarksmester i Idrætsgymnastik 2021 - GymDanmark

Aron Djurhuus Jacobsen ny Danmarksmester i Idrætsgymnastik 2021

For første gang i karrieren vinder Gefion-gymnasten Aron Djurhuus Jacobsen Danmarksmesterskabet i Idrætsgymnastik. I et felt med 23 deltagere, hvor dog kun 9 heraf stillede op i mangekampen, vandt Jacobsen sikkert over nærmeste konkurrent, klubkammeraten Christoffer Wikke Hallund.

All-around

Der var på forhånd forventning om, at kampen om guldet skulle stå mellem Aron Djurhuus Jacobsen og Christoffer Wikke Hallund fra Gefion. Jacobsen vandt rimelig sikkert med 74,75 over Hallund med 73,00 point. Der var et stykke længere til bronzemedaljen som blev vundet af senior debutant Oliver Kabel ligeledes fra Gefion med en flot indsats sikrede sig 69,60 point.

DM Idrætsgymnastik 2021

  1. Aron Djurhuus Jacobsen (Gefion) 74,750 point
  2. Christoffer Wikke Hallund (Gefion) 73,000 point
  3. Oliver Kabel (Gefion) 69,600 point

Disciplinfinaler

Gulv. Christian Riisberg blev en sikker vinder med 13,75 points, mens hans nærmeste rival Andreas Villads Pahuus Lassen fra VIK desværre kiksede én af hans baner og måtte nøjes med bronzemedaljen. Vinder af sølvmedaljen blev Oliver Kabel, hvilket var en positiv overraskelse.

I Bensvingsfinalerne blev Aron Djurhuus Jacobsen en sikker og forventelig vinder med Christoffer Wikke Hallund og Pedro Moltke-Leth alle fra Gefion på de følgende pladser.

Ringe. Der var på forhånd ventet en tæt kamp om mesterskabet med Christian Sørensen fra VIK som favorit, idet han var bedst i kvalifikationen. I finalen satsede han imidlertid med et meget svært afsving – dobbelt baglæns sammenbøjet salto med dobbelt skrue – men faldt desværre i landingen, og måtte tage til takke med en bronzemedalje. Resultatet af den tætte kamp om mesterskabet blev, at Christoffer Wikke Hallund slog Aron Djurhuus Jacobsen med 0,1 points mens de i kvalifikationen havde været helt lige.

Hest. Da hverken Anderson de Santana Teixeira eller João Marcus Fuglsig stillede op til DM i år, var der stor spænding om udfaldet. Det lå i kortene, at Jeppe Feigenberg Johansen fra Gefion og Mads Freitag fra VIK skulle kæmpe om mesterskabet, idet de havde højest udgangs karakter i det to spring (hhv. overslag dobbelt forlænder strakt Tsukahara med dobbelt skrue), og det viste sig, at Freitag var bedst på dagen med en samlet sum for de to spring på 13,725 points mens Johansen fik 13,600 points. Der var også tæt kamp om tredjepladsen hvor det Filip Ege Nielsen fra AIG trak det længste strå med i alt 12,375 points.

I barren blev det til en forventet sejr til Aron Djurhuus Jacobsen med 12,40 points, mens kampen også her var meget tæt, idet Jacob Dahlslund Buus fik sølv med 12,30 points og Christoffer Wikke Hallund bronze med 12,25 points.

Reck. Selvom Jacob Dahlslund Buus kun lå nr. 3 efter kvalifikationen, var han klar favorit til at vinde mesterskabet. Han vandt sikkert guldet med 13,05 points, endda uden Kovacs, Kovacs med hel skrue, Adler med hel skrue og dobbelt strakt baglænder med dobbelt skrue. Aron Djurhuus Jacobsen og Christoffer Wikke Hallund opnåede samme score på 12,15 points, og måtte dele sølvet.

Disciplinfinaler 2021

  • Gulv: Christian Riisberg (Gefion)
  • Bensving: Aron Djurhuus Jacobsen (Gefion)
  • Ringe: Christoffer Wikke Hallund (Gefion)
  • Hest: Mads Freitag (VIK)
  • Barre: Aron Djurhuus Jacobsen (Gefion)
  • Reck: Jacob Dahlslund Buus (Gefion)

Resultater

Læs mere

Billeder

Læs mere