To gymnaster løb med DM-medaljerne i Rytmisk Sports Gymnastik - GymDanmark

To gymnaster løb med DM-medaljerne i Rytmisk Sports Gymnastik

Der var lagt op til et brag af en konkurrence, da der var Danmarksmesterskaberne i Rytmisk Sports Gymnastik i Taastrup denne weekend. Der skulle kåres de officielle danmarksmestre i all round og i de enkelte håndredskaber.

All round -vinder blev debutanten fra Taastrup

Dette års all round vinder blev Alma Sofie Højgaard Pedersen fra TIK-gymnastik og med næsten 6 point vandt hun suverænt. Alma er 15 år og det er hendes første år i seniorrækken. Alma kørte en flot tøndebåndsserie. Efterfølgende fulgte en lidt nervøs boldserie med lidt småtab grundet den ekstremt høje varme i hallen og derfor lidt svedige hænder. Efter det fulgte en fantastisk flot kølleserie som blev belønnet med dagens højeste karakter på hele 17,7. Til sidst fulgte en flot og meget ren vimpelserie.

“Alma har et højt teknisk niveau og blev i dag belønnet for dette sammen med rigtig fine udførelseskarakterer i alle 4 serier. Alma vidste godt at der skulle være fuld koncentration, hvis hun skulle vinde for der var mange af konkurrenterne i rækken som også præsterede flot – særligt nummer 2 Emilie Elgaard fra Hjerting gav kamp til stregen med rene og flotte serier. Jeg er så stolt af Almas præstation og særligt hendes evne til at holde hovedet koldt hele vejen igennem. Vi har kæmpet hårdt og mange timer i hallen på at øge sværhedsgraden og det var så fantastisk at se det hele bære frugt i dag”, fortæller Træner Sofie Jørgensen.

Det var også en glad og lettet Alma, som her fortæller om dagen:

“Jeg er meget tilfreds med min præstation i dag, det var fantastisk at være i konkurrence igen og jeg nød det virkelig. Jeg har været meget nervøs op til weekenden, men jeg fik styr på nerverne inden konkurrencen”

Senior 1. Division

Navn Resultat
1  Alma Højgaard Pedersen, TIK-Gymnastik 64,899
2  Emilie Elgaard, Hjerting IF 59,199
3  Lise Bacher, Ølstykke GF 43,765
4  Malene Skødstrup, Greve Gymnastik og Trampolin 43,665

Disciplinfinalerne blev vundet af to gymnaster

I søndagens disciplinsfinalerne var der også lagt op til en spændende og seværdig konkurrence – og her blev kampen om de fire officielle medaljer fordelt ud på to gymnaster. Alma Højgaard Pedersen fra TIK-Gymnastik og Emilie Elgaard fra Hjerting IF vandt to discipliner hver.

Emilie vandt det officielle danmarksmesterskab i køller og vimpel.

Alma vandt det officielle danmarksmesterskab i tøndebånd og bold.

Disciplinfinale Tøndebånd

Navn Resultat
1  Alma Sofie Pedersen, TIK-Gymnastik 15,750
2  Emilie Elgaard, Hjerting IF 15,300
3  Lise Bacher, Ølstykke GF 12,100
4  Marie Mejnholt Jakobsen, Ballerup GF 10,750

Disciplinfinale Bold

Navn Resultat
1  Alma Sofie Pedersen, TIK-Gymnastik 16,300
2  Emilie Elgaard, Hjerting IF 14,350
3  Lise Bacher, Ølstykke GF 12,200
4  Malene Skødstrup, Greve Gymnastik og Trampolin 8,450

Disciplinfinale Køller

Navn Resultat
1  Emilie Elgaard, Hjerting IF 15,700
2  Alma Sofie Pedersen, TIK-Gymnastik 14,200
3  Malene Skødstrup, Greve Gymnastik og Trampolin 10,600
4  Lise Bacher, Ølstykke GF 10,200

Disciplinfinale Vimpel

Navn Resultat
1  Emilie Elgaard, Hjerting IF 12,100
2  Lise Bacher, Ølstykke GF 9,500
3  Alma Sofie Pedersen, TIK-Gymnastik 8,400
4  Marie Mejnholt Jakobsen, Ballerup GF 6,250

Alle resultater

Læs mere

Gense lørdagens konkurrence

Se mere

Gense søndagens konkurrence

Se mere