Team Octavia fra Farum vinder DM i Æstetisk gymnastik - GymDanmark

Team Octavia fra Farum vinder DM i Æstetisk gymnastik

Der blev kamp om medaljerne ved danmarksmesterskaberne i Æstetisk gymnastik i søndags, og efter en meget tæt konkurrence og med under 1 point mellem de fire bedste hold, var det Team Octavia fra Farum Gymnastikforening, som kunne kalde sig officielle Danmarksmestre 2021.

“Siden december 2020 har vi, som det eneste hold i foreningen, været priviligeret at fortsætte vores indendørs træninger målrettet mod det officielle mesterskab. Med dette privilege følger forventninger, hårdt arbejde og mange timer i hallen. Det var derfor med ekstra spænding at vi trådte ind i konkurrencehallen, med hjertet fuld af forhåbninger og drømme. I den indledende runde leverede holdet en stærk præstation, som resulterede i en førende pladsering. 6 måneder uden konkurrencer, kunne dog tydeligt mærkes i finalerne, hvor gymnasterne med kun 30 min forberedelse fra indledende til finale kunne mærke presset i kroppene”, fortæller træner for holdet Mathilde Pichat..

Finalerunden blev desværre præget af et styrt i et løft, men på trods en lavere udførelseskarakter kæmpede holdet sig igennem. Det er første gang at Farum Gymnastikforening vinder det officielle Danmarksmesterskab i Æstetisk Gymnastik – og det er de meget stolte over.

“Som instruktør for Team Octavia, synes jeg at holdets sammenhold og accept af hinandens forskelligheder gør dem til noget helt særligt. Pigerne er både personligt og gymnastisk utrolig forskellige, men komplementerer hinanden så fint, og har så meget gavn af hinanden indenfor og udenfor træningshallen. Deres fællesskab skinner igennem i deres synkronitet og udveksling af energi, når de går på gulvet. Pigernes accept af hinandens forskellighed gør dertil holdet rummeligt og med plads til fejle, træne hårdt og komme stærkere igennem. De løfter altid i flok og prioriterer holdet over individet. Jeg tror på, at dette sammen med holdet hårde gymnastiske arbejde bidrager til holdet resultater”, afslutter Mathilde.

Det var også en tydelig stolt og glad holdkaptajn fra Team Octavia Sidsel Kruse:

“Det var så dejligt at konkurrere igen til en rigtig og fysisk konkurrence. Vi har trænet hårdt på trods af corona, og derfor er det fantastisk, når det endelig giver gevinst. Vi er så tilfredse og stolte af selv”.

 

Navn Resultat  
1  Team Octavia, Farum Gymnastikforening 28,999
2  Team Aura, Espergærde IF 28,683
3  Team Estella, DHG Gymnastik 28,266
4  Team Greve, Greve Gymnastik og Trampolin 28,133

Gense livestream

Klik her

Find alle resultater 

Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen