Har I gymnastik for udviklingshæmmede? - GymDanmark

Har I gymnastik for udviklingshæmmede?

Parasport Danmark er ved at lægge i kakkelovnen til Special Olympics World Summer Games 2023 i Berlin, hvor forbundet gerne vil have gymnaster fra så mange foreninger som muligt med.

Derfor efterlyser Parasport Danmark nu gymnastikforeninger med tilbud til udviklingshæmmede dvs. børn og/eller voksne med udviklingshandicap, ADHD, autisme osv. Så tilbyder din forening træning til udviklingshæmmede, så giv jer tilkende.

Parasport Danmark leder efter foreninger, der:

  • allerede har et træningstilbud til målgruppen
  • har enkeltintegrerede gymnaster i foreningen
  • har interesse i at oprette tilbud til målgruppen

Foreninger med hold for udviklingshandicappede kan deltage i konkurrencer og opvisninger i Danmark, og kan også indstille gymnaster til det danske Special Olympics-landshold.

Parasport Danmark tilbyder sparring til alle nuværende og kommende foreninger og vil oprette et netværk for klubberne og trænerne, med henblik på at optimere træning og tilbud til målgruppen.

Kontakt Parasport Danmark

Idrætskonsulent i Parasport Danmark Stine Sloth Jensen sidder klar til at høre fra foreninger med (interesse for) tilbud til udviklingshæmmede.

Find Stine her

Parasport Danmark arbejder for at fremme motions- og konkurrenceidræt for personer med handicap, bl.a. ved at initiere, støtte og kvalificere nye aktiviteter og tilbud i klubber over hele landet.

Forbundet har samarbejdsaftaler og partnerskaber med både specialforbund, handicaporganisationer og kommuner, der skal øge idrætsaktiviteten og sikre kvalitet i tilbuddene til målgruppen. Derudover organiserer Parasport Danmark en bred vifte af projekter, der dels skal hjælpe børn og unge i gang med parasport, og dels har til hensigt at fostre eliteatleter og rollemodeller i verdensklasse. Aktuelt arbejder Parasport Danmark på at sammensætte et landshold, der skal deltage ved Special Olympics World Summer Games i juni 2023 i Berlin.

Parasport Danmark er et specialforbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF) og har godt 480 medlemsklubber med tilsammen ca. 11.600 medlemmer. Døveidrætten har sin egen organisation, Dansk Døve-Idrætsforbund (DDI), der er medlem af Parasport Danmark.

Special Olympics World Summer Games

Special Olympics er verdens største sportsevent for udviklingshæmmede. I 2023 foregår det i Berlin.

I Danmark arbejdes der med15 Special Olympics-idrætter: Atletik, badminton, boccia, bordtennis, bowling, fodbold, golf, gymnastik, floorball, hal-hockey, kunstskøjteløb, håndbold, ridning, skiløb og svømning.

Læs mere