Tid til at indberette medlemstal - GymDanmark

Tid til at indberette medlemstal

I denne uge åbnede portalen www.medlemstal.dk for indberetning af foreningernes medlemstal. Portalen er åben frem til 31. januar 2021.

Derfor er den korrekte medlemsregistrering vigtig

Det er vigtigt at få indberettet tallene idet registreringen både giver GymDanmark værdifuld viden i forhold til udvikling af medlemstilbud, samt for kommunerne, at danne grundlag for tilskud mv. Som medlemsforening i GymDanmark er jeres medlemsoplysninger guld værd, de fortæller os nemlig meget om, hvem I er. Alle forbundets medlemstilbud udvikles ud fra den viden, vi har om jer, så aktiviteterne målrettes til, hvad I har brug for.

Sådan indberetter I jeres medlemstal korrekt

Vælg ’Gymnastik’ eller ’Fitness’

Vi henstiller til, at jeres medlemmer indberettes under aktiviteten ’Gymnastik’ eller ’Fitness’, såfremt jeres aktiviteter har karakter af dette. Det gør vi fordi, at hvis I indberetter medlemmer i andre kategorier (fx Børneidræt – tværidrætslig eller Idræt for Seniorer), så tæller jeres indberettede medlemmer ikke med i GymDanmarks medlemstal, da disse aktiviteter primært bruges af medlemmer under Dansk Arbejder Idræt, KFUMs Idrætsforbund og Dansk Militært Idrætsforbund.

Kun medlemmer der indberettes i aktiviteterne ’Gymnastik’ og ’Fitness’, tæller med i GymDanmarks samlede medlemsantal. Vær opmærksom på, at I vil blive bedt om, at udspecificere hvilken form for gymnastik I udbyder (se herunder).

Hvad er fitness?

Fitness har siden 2017 været en selvstændig aktivitet i medlemsregistreringen. Det betyder, at alle medlemmer, der deltager på ”Fitness holdtræning” og ”Træning i motionscenter med/uden maskiner” skal registreres under aktiviteten ’Fitness’.

Fitness er både individuel træning (fx i maskiner) og holdtræning (fx yoga, spining, pilates mm.)

Når I indberetter fitnessmedlemmer, så vil der komme et ekstra vindue op. Her vil vi gerne have jer til at udspecificere, hvor mange af jeres fitnessmedlemmer, der dyrker en af følgende fitnessaktiviteter:

 • Holdtræning fitness
 • Individuel træning/fitness-maskiner
 • Yoga
 • Indoor Cycling/spinning
 • Zumba

NB! Summen af medlemmer fordelt på ovenstående aktiviteter kan sagtens være forskellig fra det oplyste samlede antal fitnessmedlemmer.

Vælg gymnastikart

Når I indberetter gymnastikmedlemmer, så vil der komme et ekstra vindue op. Her vil vi gerne have jer til at udspecificere, hvor mange af jeres gymnastikmedlemmer, der dyrker en af følgende gymnastikarter (både med og uden konkurrence):

 • Rope Skipping
 • Trampolin (dvs. stortrampolin)
 • Tumbling
 • Springgymnastik/TeamGym
 • Rytmisk Gymnastik/Grand Prix
 • Idrætsgymnastik
 • Sports Acrobatik

NB! Summen af medlemmer fordelt på ovenstående gymnastikarter kan sagtens være mindre end det oplyste samlede antal gymnastikmedlemmer.