KG66 og VIK vinder Hold DM i Idrætsgymnastik - GymDanmark

KG66 og VIK vinder Hold DM i Idrætsgymnastik

Midt i København blev Danmarksmesterskaberne for hold i Idrætsgymnastik denne weekend afgjort. Efter kvalifikationsrunden for to uger siden lå de konkurrerende foreninger tæt. For herrerne lå VIK foran Gefion og Greve, og den stilling blev der ikke ændret på i finalen. For kvinderne førte de regerende mestre fra KG66 komfortabelt foran Gefion og AIG som lå med kun  0,6 i margen, og med VIK herefter. Der var hermed lagt op til en rigtig spændende konkurrence for både herrerne og kvinderne ved dette års hold DM.

Herrerne

Tre hold deltog i herrernes konkurrence. Det blev til en spændende kamp, primært mellem de regerende holdmestre fra Gefion og udfordrerne fra Vejlby IK (VIK). Ved finalerne i Grøndalscenteret fulgtes de to hold pointmæssigt ad gennem den 3 timer lange konkurrence som først blev afgjort i sidste redskab. Med stærke stabile øvelser, ikke mindst fra den nybagte Danmarksmester Joachim Bøgeholt Winther, vandt VIK guldet tilbage til jysk grund. Gefion var flere gange på vej til at indhente, men marginalerne var med jyderne denne dag i København.

  1. Vejlby IK (444,100 point)
  2. Gefion (441,225 point)
  3. Greve Gymnastik og Trampolin (327,575 point)

Kvinderne

I kvindernes konkurrence var der et generelt højt niveau med et fint aldersspænd i de fire deltagende klubber. DM guldet gik for 10. år i træk, overbevisende til de regerende mestre fra KG66. Sølvet og bronzen var der større spænding om, da der kun var 0,6 point mellem holdene efter kvalifikationen. Gymnasterne fra AIG havde en rigtig god dag, og det lykkedes at avancere på flere redskaber i forhold kvalifikationen.

  1. KG66 (290,200 point)
  2. Aalborg Idræts-Gymnastikforening -AIG (265,450 point)
  3. Gefion (262,800 point)
  4. Vejlby IK – VIK (243,350 point)

Flot setup

Frivillige fra Gymnastikforeningen Gefion og  Udvalget for Idrætsgymnastik havde gjort et stort og flot stykke arbejde med, at sikre en coronasikker gennemførsel af holdfinalerne. Herudover blev der kørt en super fin live streaming fra Sorø Gymnastikefterskole, med ekspertkommentatorerne Helle Jabiri og Henrik Bjørn Bertelsen. Endeligt satte gymnasterne den gode stemning med synlig opbakning til hinanden, klubber og gymnaster imellem.

Se alle resultater

Læs mere

Se eller gense HOLD DM

Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen