Tænk fitness ind i foreningen - GymDanmark

Tænk fitness ind i foreningen

GymDanmarks fitnesskoordinator brænder for fitness

“Fitness er vejen til flere medlemmer i foreningen”, siger GymDanmarks fitnesskoordinator Sanne Honoré. Hun er ikke et sekund i tvivl om, at man som forening skal vove springet og kaste sig ind i arbejdet med fitness. “Overvej om ikke I skulle omdøbe jeres motionsafdeling til fitnessafdeling”, lyder opfordringen fra Sanne, der brænder for at tænde fitness-ilden lokalt i foreningerne uagtet om man er ‘ren’ fitness-forening eller gymnastikforening med voksen- og motionshold.

Sanne vil dog gerne have os til at tænke yderligere et stykke ud af boksen og betragte fitness, som grundtræning for alle uanset alder og ambition. “Tænk fitness ind som en naturlig del af jeres træningstilbud i foreningen.”, lyder opfordringen fra hende. “Instruktøren på springholdet kan med fordel tage på kursus i CrossGym eller Funktionel Basis, hvor man lærer om funktionel træning dvs. styrke- og konditionsøvelser, hvor man primært arbejder med egen kropsvægt.”

Uanset i hvilken sammenhæng, man udbyder fitness-træning i foreningen, så betoner Sanne vigtigheden af, at man netop får sendt sine instruktører på kursus. For det er ifølge Sanne afgørende for, at man får skabt gode træningstilbud, der fastholder og trækker nye medlemmer til. Er man som forening i tvivl om, hvad der er af muligheder for uddannelse og inspiration inden for fitness, så står Sanne klar med vejledning og information til alle interesserede.

Sannes tre gode råd til din forening

  • Uddan jeres instruktører – det skaber en stærk forening
  • Brug fitness som døråbneren til flere voksne i foreningens motionshold
  • Tag springet og omdøb motionsafdelingen til fitnessafdelingen

Hør Sanne præsentere sig selv i denne lille video

Med sig ind i opgaven omkring fitness tager Sanne erfaringer med som mangeårig konsulent i GymDanmark, hvor hun gennem årene har arbejdet med alt lige fra børnegymnastik til ældreidræt. Centralt for konsulentarbejdet i GymDanmark har altid været forankringen af ny inspiration lokalt i foreningerne, når det gælder daglig træning.

Som lille pige begyndte Sanne selv som rytmisk gymnast på hjemegnen Fredericia, hvor hun hurtigt også fik trænerkasketten på. I sit voksne liv på Sjælland fortsatte virket som både aktiv gymnast, træner og en periode også som formand for den lokale gymnastikforening. For snart 20 år siden startede hun ældreidræt op i den lokale forening. Et hold på omkring 90 aktive deltagere, som hun stadig står i spidsen for – når altså ikke Coronaen står i vejen.

Med i bagagen har hun en uddannelse fra bank- og kontorverdenen kombineret med en idrætslæreruddannelse.

GymDanmarks regionale konsulenter

Vidste du, at du kan booke din regionale konsulent til et virtuelt møde?
Konsulenten “kigger gerne forbi” jer virtuelt.
F.eks. som et indslag på jeres kommende bestyrelses- eller trænermøde.
Tag blot fat i din konsulent og lav en aftale.

GymDanmark Katalog 2020

Her kan du læse om GymDanmarks forskellige kursuskoncepter og vores træneruddannelse.

Læs mere

Fitness uddannelser og kurser

Find alle de fede fitness kurser og uddannelser her.

Læs mere

GymDanmarks vidensbank

Hent viden og inspiration til din forening.

Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen