Joachim Winther fra AIG er ny Danmarksmester i Mandlig Idrætsgymnastik - GymDanmark

Joachim Winther fra AIG er ny Danmarksmester i Mandlig Idrætsgymnastik

I holdkonkurrencen var sidste års vindere fra Gefion på forhånd favoritter, men flere skader i tiden op til konkurrencen medførte ekstra spænding. Resultatet blev da også, at VIK’s hold nu er 2,65 points foran Gefion inden finalen på Gefions hjemmebane i Grøndal Centret lørdag den 21. november. Intet er dog afgjort, idet det sidste år lykkedes for Gefion at hente VIK’s forspring på 4,80 points, og blive danske mestre med 1,15 points mere end VIK.

Det kombinerede hold med gymnaster fra Greve, Gefion og AIG leverede en fuldt ud acceptabel præstation, men holdet ligger mere end 30 points efter de to førende.

I den individuelle konkurrence blev Joachim Bøgeholt Winther (AIG) en fortjent vinder foran Aron Djurhuus Jacobsen (Gefion Gymnastikforening) og den unge Sofus Møllgaard fra VIK. Tæt derefter fulgte Rasmus Vorup (VIK) og den unge Greve-gymnast Mikkel Stokholm.

I disciplinfinalerne skete der enkelte interessante ændringer i forhold til kvalifikationen, og resultatet blev følgende:

Gulv: 1. Christian Riisberg (Gefion), 2. Rasmus Vorup (VIK) og 3. Aron Djurhuus Jacobsen (Gefion)
Bensving: 1. Aron Durhuus Jacobsen (Gefion), 2. Christoffer Wikke Hallund (Gefion) og 3. Rasmus Vorup (VIK)
Ringe: 1. Joachim Bøgeholt Winther (AIG), 2. Aron Djurhuus Jacobsen (Gefion) og 3. Christian Sørensen (VIK)
Hest: 1. João Marcus Fuglsig (VIK), 2. Mikkel Stokholm (Greve) og 3. Holger Rosenberg Lindequist (VIK)
Barre: 1. Rasmus Vorup (VIK), Joachim Bøgeholt Winther (VIK) og 3. Oliver Kabel (Greve)
Reck: 1. Jacob Dahlslund Buus (Gefion), 2. Sofus Møllgaard (VIK) og 3. Joachim Bøgeholt Winther (AIG)

De 18 medaljer blev fordelt på 12 forskellige gymnaster, og særligt er det værd at bide mærke i de unge gymnaster Sofus Møllgaard, Holger Rosenberg Lindequist, Mikkel Stokholm og Oliver Kabel, der fik sølv- og bronzemedaljer. Men det er naturligvis også glædeligt, at de ældre og “gamle” seniorgymnaster stadigvæk kan (og vil) være med, og at disciplinmedaljerne blev fordelt på seks forskellige gymnaster.

Til trods for Corona-restriktioner og manglende tilskuere, så blev det alt i alt en rigtig god gymnastik weekend for gymnaster, trænere og dommere.

Skrevet af Ralf Petersen
Dommer og UIG-medlem