Camille Lund Rasmussen Danmarksmester i Kvindelige Idrætsgymnastik - GymDanmark

Camille Lund Rasmussen Danmarksmester i Kvindelige Idrætsgymnastik

Kvalifikationen til Hold DM i Kvindelig Idrætsgymnastik (KIG) blev holdt i weekenden i Kastrup, hvor værtsholdet efter konkurrencen er foran deres nærmeste konkurrent, Gefion Gymnastikforening, med 14.9 point (146.850). Det ser derfor godt ud for KG66’s muligheder for at vinde deres 10. mesterskab i træk. Finalen afholdes den 21. november i Gefion i Grøndal Centret. Det var en tæt kamp om andenpladsen mellem Gefion (131.950) og Aalborg Idrætsgymnastikforening (AIG) (131,300), med kun 0.6 point, der adskiller de to. Den sidste plads i finalen gik til Vejlby IK (VIK) (119.300).

Camille Lund Rasmussen (KG66), som er i gang med sit første år som senior, vandt den individuelle senior-konkurrence med en AA total på 51.00 point over Astrid Nanly Breckmann (KG66, træner på Færøerne) og Victoria Gilberg (VIK).  Den individuelle junior-titel gik til KG66s Natalie Jensen med en AA total på 47.40, mens Sara Bergmann Jacobsen (KG66) tog andenpladsen og Gefions Hannah Takeuchi Lassen kom ind på tredjepladsen. KG66 tog deres tredje guldmedalje, da Frida Lund Rasmussen vandt individuelle youth konkurrence med 44.475 point foran Maria Hebbelstrup (AIG) og Sofia Eliasson (AIG).

Guldet (senior) på hest snuppede Camille Lund Rasmussen (13.050) fra KG66 over Victoria Gilberg (VIK) og Zoe Olivia Minzari (Helsingør Gymnastikforening), mens danmarksmesteren (junior) på hest blev Sara Bergmann Jacobsen (13.000) fra KG66. Andenpladsen gik til Natalie Jensen (KG66) og tredje til Cecilie Bergholt (AIG). KG66 fortsætte guldrusen da Amalie Plauborg Pedersen (11.875) blev danmarksmester (youth) på hest. Det blev til en delt andenplads til to KG66-piger: Ella Wissing og Frida Lund Rasmussen.

Camille Lund Rasmussen blev ligeledes danmarksmester på barre (12.900), Astrid Nanly Breckmann (KG66/Færøerne) fik en andenplads og Victoria Selina Kajø (KG66) en tredjeplads. Camille Normann (AIG) vandt guld på barren (10,100) i junior-konkurrencen over Josephine Thers Sørensen (KG66) og Clara Frandsen (KG66). Youth-danmarksmester på barre blev delt mellem Amalie Plauborg Pedersen (KG66) og Frida Lund Rasmussen (KG66) efter de begge to fik 10.500. Tredjepladsen gik til Sofia Eliasson (AIG).

Titlen som danmarksmester i bom tog Camille Lund Rasmussen (KG66) også, da hun fik 13.150 og dermed slog Victoria Gilberg (12.600) og Victoria Selina Kajø (KG66). Natalie Jensen (KG66) fik 13.200 og vandt junior-titlen i bom, mens Camille Normann (AIG) tog andenpladsen og Sara Bergmann Jacobsen (KG66) tog tredjepladsen. Youth-titlen gik til Amalie Plauborg Pedersen fra KG66 (12.150), mens Frida Lund Rasmussen tog andenpladsen og Maria Hebbelstrup (AIG) blev nummer tre.

Guldet på gulv gik til VIKs Victoria Gilberg med 12.800, mens Camille Lund Rasmussen (KG66) blev nummer to og Victoria Selina Kajø (KG66) indtog tredjepladsen. Med 12.250 vandt Camille Normann (AIG) titlen som junior-danmarksmester på gulvet over Sara Bergmann Jacobsen (KG66) og Natalie Jensen (KG66). Maria Hebbelstrup (AIG) vandt youth-titlen på gulvet med 11.250. På andenpladsen kom Amalie Plauborg Pedersen (KG66) og tredjepladsen fik Frida Lund Rasmussen.

Det var virkelig en dejlig weekend, og så fantastisk for alle gymnaster at få chancen til at konkurrere og præstere efter næste et år af Corona. Stemning var glad og selvom der var ingen tilskuere, energi var op og gymnasterne har vidste deres hårdt arbejde at de lavede over det sidste år. Vi ser frem til en sjov finale den 21. november!

Skrevet af Michele Blomsterberg Hansen
Disciplinkaptajn i Idrætsgymnastik, GymDanmark