Bliv uddannet i sjov og effektiv fitnesstest - GymDanmark

Bliv uddannet i sjov og effektiv fitnesstest

European Fitness Badge er en fitnesstest, som er målrettet foreningerne. Skal du være testinstruktør?

En fysisk test skal være både sjov og motiverende! Det er udgangspunktet for fitnesstesten, European Fitness Badge, som er udviklet i et samarbejde mellem flere europæiske lande og støttet med midler fra EU. Ideen med projektet er at udarbejde en europæisk standard til fysiske test på baggrund af retvisende, simple og aktive øvelser.

Testen er målrettet foreningerne, og er et effektivt og enkelt redskab til at få mere viden om den fysiske form hos medlemmerne, fx på et fitnesshold. Testen giver desuden specifik viden, som kan bruges til at vejlede deltagerne individuelt.

Testen kan være med til at øge et holds motivation og engagement, og kan f.eks. benyttes som start og slut på en træningsperiode, så man kan følge træningsfremskridt.

Selve testen består af en række forskellige øvelser, der tester udholdenhed, styrke, smidighed, balance og koordination og sammenholder det med personens kropsbygning og kropsholdning.

Alle kan være med, og alle vil opleve succes, da testen er så bred.

Vil du være testinstruktør?

For at kunne anvende den nye fitnesstest skal du være uddannet testinstruktør. Kurset tager en dag, det er ikke nødvendigt, at du er sundhedsfagligt uddannet, men en fordel, hvis du har erfaring med undervisning eller vejledning. På kurset får du alt, hvad du skal bruge for at kunne teste dine medlemmer, blandt andet en håndbog, der beskriver alle test samt adgang til databasen, hvor du skal indtaste testresultaterne og kan printe certifikater.

Næste kursus er lørdag den 10. oktober i Hørning. Læs mere og tilmeld dig

Læs mere om European Fitness Badge.