Webinar om træning under Corona - GymDanmark

Webinar om træning under Corona

Torsdag d. 14. maj holdt vi webinar om muligheder for træning i denne tid med Covid-19.
Tre foreninger gav et indblik i, hvordan de træner i deres forening i en tid, hvor der er lukket ned for træning i haller og sale, samt på redskaber.

Betina fra Havdrup Gymnastikforening fortalte om hvilke overvejelser, de havde gjort sig i forhold til træning under de forhold og restriktioner, der er i samfundet lige nu.
Bestyrelsen i Havdrup Gymnastikforening har lavet et stort forarbejde i forhold til, hvordan de kommunikerer til deres medlemmer og afholder træning i foreningen. Derudover fortalte Betina, hvad de har gjort for at pleje forholdet til deres instruktører – og hvordan bestyrelsen fremadrettet vil bruge de virtuelle platforme til korte møder.

Kenneth fra Hvidovre Gymnastik havde taget os med til træning i det fri. Han gav et overblik over, hvordan de har bygget stationer op, som sørger for, at der er den rette afstand imellem deltagerne. Kenneth fortalte, hvordan gymnasterne møder ind i hold og træner i en rotationsordning. Derudover har de haft bagekonkurrencer, hvor det sociale aspekt har været i fokus.

Lea fra Ørestad IF gav et indblik i, hvordan de bruger Facebook og Google Meet til at afholde virtuelle træninger. Trænerne i Ørestad IF har haft fokus på at inddrage gymnasterne bag skærmen, så de selv har skullet sætte sig nogle mål. Trænerne har ud fra dette givet gymnasterne redskaber til at kunne opnå deres mål med hjemmetræning.
Hver dag er der blevet lagt en video op af ”dagens udfordring”, som har motiveret gymnasterne til at holde træningen ved lige og have gymnastikken tæt på i en svær tid. Derudover fortalte Lea, hvordan trænerne har fokus på at holde det sociale ved lige, bl.a. ved at afholde små online-konkurrencer (Kahoot) for gymnasterne.

Efter de tre oplægsholdere havde budt ind med deres inspiration til træning under COVID-19/Corona, blev der åbnet op for spørgsmål og debat om træning, fastholdelse og pleje af trænere, og hvordan man kan lave sociale tiltag med gymnasterne på afstand.

Der blev udvist interesse for endnu et webinar, så I vil høre mere, når vi har en dato for næste webinar og temaet for dette.

Se hele webinaret her

Se mere

Har du brug for sparring?

Hver forening har tilknyttet en konsulent som er klar til sparring om stort og småt i foreningen

Find din konsulent