Europamesterskabet i TeamGym udskydes til foråret 2021 - GymDanmark

Europamesterskabet i TeamGym udskydes til foråret 2021

I GymDanmark følger vi sundhedsmyndighedernes anbefalinger nøje, og på baggrund af de fortsatte restriktioner om forsamlinger, forbud mod indendørs træning, indrejse i Danmark og usikkerheden om muligheden for større events til efteråret, udskydes Europamesterskabet i TeamGym til foråret 2021.

GymDanmark, European Gymnastics, Sport Event Denmark og Ballerup Kommune har siden nedlukningen af Danmark og resten af Europa været i tæt kontakt omkring EM. Det har været et puslespil at finde nye datoer for EM, men det er nu besluttet at de nye datoer for afholdelsen af Europamesterskaber i TeamGym bliver 14-17. april 2021.

Der er på nuværende tidspunkt for mange usikre faktorer og vi har været i kontakt med de andre europæiske gymnastikforbund og både der og her i Danmark, er der stadig ikke mulighed for optimale træningsforhold. Der er derfor ikke tid nok for gymnasterne til at være klar til oktober. Sundheden og sikkerheden for gymnaster, frivillige, publikum og alle andre involverede under EM i Ballerup er topprioriteten, så selvom det er en svær beslutning, er det en nødvendig beslutning,” udtaler Kim Kløve Lassen, Præsident for EM i TeamGym og Formand for TeamGym.

”Nu skal vi stå sammen”

En flytning af EM vil naturligvis få nogle konsekvenser for vores danske konkurrenceafvikling, da dette mesterskab vil ligge i den travle forårsperiode.

”Der er ingen tvivl om, at vi får brug for al den støtte, samarbejde og holdånd, som TeamGym er kendt for, for at få dette til at fungere. Vi skal nu i gang med at se på, hvordan vi kan flytte lidt rundt i den nationale konkurrence-kalender, så det passer med EM – men jeg er sikker på, at det nok skal lykkedes,” fortæller Kim Kløve Lassen.

Udover at den nationale konkurrenceafvikling vil blive påvirket, vil det indebære ændringer for de af vores foreninger og efterskoler som har gymnaster, der bliver udtaget til landsholdene. Der vil blive afholdt dialog- og sparringsmøder vedrørende dette, så der sammen kan findes den bedst mulige løsning.

”Jeg ved, at dette ikke er optimalt for vores normale set-up, hvor vi normalt ”freder” gymnasterne i foråret, men dette er en usædvanlig situation vi står i. Så jeg er sikker på, at vi sammen med foreningerne og vores partnere kan finde nogle gode løsninger på dette, så vi kan skabe de bedste betingelser for vores gymnaster. Jeg ved, at alle vil bidrage konstruktivt til at EM til næste forår, bliver under de bedste forudsætninger,” afslutter Kim Kløve Lassen.

Stadig det største nogensinde

Det bliver altså stadig Danmark, der skal være vært for det største Europamesterskab nogensinde og der skal stadig kæmpes om medaljer i Ballerup Super Arena. Derudover er ambitionerne fortsat at dette EM bliver det første åbne mesterskab inden for TeamGym med deltagende nationer også udenfor de europæiske grænser. Dette er et led i en overordnet strategi om at udbrede sporten internationalt.

Behold bare billetter

Har du allerede billetter til efteråret 2020, kan du roligt holde fast i dem, da de kommer til at gælde på samme betingelser til de nye datoer i 2021. Hvis du ikke har mulighed for at bruge de eksisterende billetter til EM i 2021, bedes du vente til, at der bliver sendt yderligere information om refundering på mail fra Ticketmaster og holde øje på www.teamgym2020.com/tickets

Fans, folk med billetter og andre interesserede opfordres til at holde sig opdateret på www.gymdanmark.dk og event-siden www.teamgym2020.com

Denne pressemeddelelse er udsendt på vegne af Danmarks Gymnastik Forbund (GymDanmark), Sport Event Denmark og Ballerup Kommune, der i et trekløversamarbejde arrangerer Europamesterskabet i TeamGym for European Gymnastics.