Nordisk opgør endte med en bronzemedalje til Danmark - GymDanmark

Nordisk opgør endte med en bronzemedalje til Danmark

Et sneklædt Drammen i Norge var rammen for et intens, spændende og dramatisk Nordisk Mesterskab i TeamGym 2019.

Danmark stillede med seks hold – to hold i hver kategori (mix, dame og herre) – ved sidste NM hev Danmark hele fire medaljer med hjem, men det var tydeligt efter træningen fredag at konkurrencen var hård og at alle skulle levere på højeste niveau for at blande sig i toppen. Det blev desværre et lige ved og næste Nordisk Mesterskab for Danmark, hvor det aldrig blev den ønskede medaljeregn. Niveauet hele vejen rundt var højt og konkurrencen tæt – samlet set fik Danmark én bronzemedalje, tre 4.pladser, én 5. plads og én 6.plads.

Bronzemedalje til Gjellerup Sdr. i en tæt konkurrence

TeamGym Aarhus og Gjellerup Sdr. viste de danske farver frem i herrernes konkurrence, og hvilken flot præstation de begge leverede, men det var ikke nok til at slå det norske hold fra Oslo som blev ny Nordisk mester 2019 og Brommagymnasterne fra Sverige tog sølvet.

TeamGym Aarhus startede deres NM ud på banen, og de gav den alt hvad de havde – to fantastiske omgange. Desværre blev tredje omgang ikke helt fejlfri, men sværheden var høj og de hev 20,050. Gjellerup kom som næste hold på banen og de leverede en række svære spring og havde blot lige et par fejl mindre i udførelsen end Aarhus og fik 20,700 for deres bane, hvilket blev konkurrencens højeste.

Næste udfordring for de to danske hold var trampetten. Aarhus lagde stærkt ud med høj sværhed – desværre blev de straffet lidt i udførelsen, og scoren blev 19,900. Nu skulle Gjellerup vise hvad de kunne og det gjorde de i fin stil og hev 20,450 hjem.

Sidste og afgørende disciplin var den rytmiskserie, som skulle vise sig at være danskernes svageste disciplin. TeamGym Aarhus viste en flot serie med legende elementer, præcision og styrke. En godkendt og veludførte serie, som gav dem 19,650 – og en samlet score på 59,600, hvilket rakte til en 4.plads. Gjellerup Sdr. skulle slutte konkurrencen for Danmark og de gjorde det rigtig godt med deres meget musikalske og finurlige serie, som rakte til en score på 19,400  – hvilket samlet blev til 60,550 og en bronzemedalje.

Se resultaterne fra herrekonkurrencen her

To danske hold lige uden for medaljerne i damekonkurrencen

De to danske hold i damekonkurrencen var TeamGym Greve og Gladsaxe, og selvom de kæmpede bragt måtte de se sig slået ud af medaljerækken af Sverige og Island. Greve lagde godt ud på banen og leverede nogle stabile spring, men havde desværre en dyr fejl med et manglende afslutningsspring på banen, og endte derfor med en score på 14,550. Rytmeserien hos Greve sad lige i skabet – de viste virkelig flot gymnastik og fik en score på 19,350. På trampetten begyndte der desværre at opstå flere fejl i landingerne, som også gjorde sig gældende i karakteren som blev 15,300. Greve ender ved dette års NM som nr. 5 med en score på 49,225.

Gladsaxes damer kickstartede deres NM med en virkelig smuk og veludført rytmeserie til en score på 19,050. Herefter skulle de prøve kræfter med trapetten – hvor de viste gode takter, men havde desværre nogle fejl i et par landinger og en enkelt modtagning – hvilket gav dem en score på 15,400. Det sidste redskab var banen, og her afsluttede de rigtig fint med nogle stabile baneomgange og trak 15,375 hjem – hvilket placerede dem på en samlet 4. plads med en score på 49,825.

De to svenske hold fra Brommagymnasterne og GK Motus-Salto samt det islandske hold Stjarnan viste en enorm styrke og dominas i damernes konkurrence – de trak helt tydeligt fra resten af holdene i både sværhed og udførsel. Til sidste var det GK Motus-Salto som kunne kalde sig Nordiskmester i damerækken foran Stjarnan og Brommagymnasterne vandt bronze.

Se alle resultater for damerne her

Svensk og norsk medaljefest i mixkonkurrencen

Det blev lige ved og næsten i Mixkonkurrencen med en placering lige uden for medaljerækken til Danmark. De to danske hold fra Danmark i mixkonkurrencen var Roskilde TeamGym og Ollerup. Begge hold leverede nogle fine serier, men der var lidt for mange fejl fra begge hold. Holdet fra Roskilde endte med en score på 17,100 og Ollerup fik 16,150 for deres rytmiskeserie.

Roskilde TeamGym leverede en stort set fejlfri trampet og placerede 18 spring solidt i landingsmåtten – til stor begejstring for publikum og fik fortjent 18,250 og mixkonkurrences højeste score på trampetten. Ollerup gav den gas i trampetten, men i sidste omgang blev det til et par dårlige landinger og en score på 16,850.

Sidste disciplin for de to danske hold var banen, og Ollerup gav det sidste de havde og leverede flotte spring og fik mixkonkurrencens næsthøjeste karakter på banen med 17,700 – og en samlet score på 50,700, hvilket gav dem en samlet 6.plads. Roskilde sprang nogle flotte omgange på banen, dog med usikkerhed i et par landinger, hvilket gav dem 16,950 og en samlet score på 52,300 og en samlet 4. plads bare 0,400 fra bronzen.

Men de andre Nordiske hold havde valgt at levere på dagen og især Brommagymnasterne og GF Örebro fra Sverige og Drammen fra Norge var i hopla ved dette NM – og leverede stort set fejlfrie præstationer på alle tre redskaber. En imponerende præstation som fortjent gav Brommagymnasterne guldet og titlen som Nordisk mester 2019 i Mixrækken, mens Drammen blev nummer 2 og GF Örebro løb med Bronzen

Se alle resultater for mixholdene her

Resultater

Find dem her

Se flere højdepunkter på Facebook

Se dem her