Gefion bryder 10 års suverænitet i Idrætsgymnastik - GymDanmark

Gefion bryder 10 års suverænitet i Idrætsgymnastik

Årets DM finale for hold i Idrætsgymnastik blev en historisk én af slagsen. Hold-finalerne er de seneste 10 år blevet vundet af de stærke mænd fra VIK (Vejlby IK). I år blev det herrerne fra Gefion der trak det længste strå, og sikrede sig DM-guldet for hold.

Herrerne

Mændenes konkurrence blev en sand gyser, hvor alt blev byttet rundt i forhold til resultatet ved kvalifikationen, som før finalerne havde favoritterne fra VIK på førstepladsen, og Gefion, Greve og GymAalborg på henholdsvis anden, tredje og fjerde pladsen.

Selv om VIK havde en komfortabel føring på 4,80 points til Gefion fra kvalifikationen, blev det en meget spændende finale. De to hold var nogenlunde lige i øvelser på gulv og ringe, mens Gefion vandt både bensving og spring på hest og VIK barre. Dermed var stillingen inden det sidste redskab reck, at VIK’s forspring var skrumpet ind til 2,35 points. Og i reck gennemførte alle Gefions gymnaster deres øvelser i super flot stil, mens VIK’s desværre fik et kiks, hvorved Gefion vandt reck med hele 3,50 points og dermed var det danske holdmesterskab med 1,15 points foran VIK i hus.

Også i kampen om bronzemedaljerne skete der en ombytning, idet nerverne nok påvirkede det unge hold fra Greve mere, end gymnasterne fra GymAalborg, idet de vandt med 4,80 points.

Ralf Petersen om dagens konkurrencer: Generelt kan det siges, at det gymnastiske niveau var højt og spændingen i top samtidig med at der var mange unge gymnaster, som tog ansvar og viste god og stabil gymnastik, hvilket lover godt i processen fremover.

MIG Resultater DM 2019 for hold:

  • Gefion, 443,550 point
  • VIK, 442,400 point
  • GymAalborg, 388,900 point
  • Greve, 384,100

Kvinderne

KG66 havde endnu engang lagt lokaler til en flot og vel udført konkurrence, og det var ingen overraskelse at hjemmebanefavoritterne ganske suverænt tog guldet for 9. år i træk.

Hvor der ikke var så meget spænding om guldet var der til gengæld kamp om anden og tredje pladsen, hvor pigerne fra Aalborg Idræts-Gymnastikforening var den nye højdespringer. Aalborg har formået at samle et stærkt hold med dygtige gymnaster, og for første gang nogensinde kom de på medaljeskamlen.

Vi kommer helt sikkert til at se meget mere fra pigerne fra Aalborg de kommende år.

STORT tillykke til alle gymnaster, trænere og frivillige ved det flotte DM 2019 for hold.

KIG Resultater DM 2019 for hold:

  • KG66, 290,658 point
  • Aalborg Idræts-Gymnastikforening, 263,458 point
  • VIK, 254,427 point
  • Gefion, 252,126 point

Resultater

Se alle resultater fra Hold DM her

Læs mere

Video og foto

Se mere på Facebook

Læs mere