495 dage fra idé til åbning - GymDanmark

495 dage fra idé til åbning

Foreningsfitness Stubbekøbing vil være et samlingspunkt for fællesskab og træning. Det var et af budskaberne ved indvielsen af det nye fitnesscenter.

”Nu er der ingen undskyldninger længere, for det er så tæt på,” sagde Dorthe Sørensen, da hun sammen med en masse andre interesserede borgere fra Stubbekøbing deltog i indvielsen af byens nye foreningsbaserede fitnesscenter.

For hvor borgerne tidligere skulle til Nykøbing eller Nørre Alslev er træningen i det nye center kun en gå- eller cykeltur væk.

”Jeg har ledt efter noget, der var tæt på og nemt at komme til, og jeg har allerede fået lagt et program og har trænet her,” fortæller Pia Harris, som er en af de 150, der forhåndstilmeldte sig, da muligheden forelå.

På selve åbningsdagen kom der yderligere 20 indmeldelser, så der allerede nu er 170 medlemmer i det spritnye fitnesscenter.

Tak til borgere, by og Bevæg dig for livet

”Tak til borgerne i Stubbekøbing. De har råbt ”heja, heja” mange gange undervejs i forløbet, og det har været godt at vide, at der har været en interesse derude,” sagde bestyrelsesmedlem Randi Jepsen, da hun holdt indvielsestalen på bestyrelsens vegne.

”Det er 495 dage siden, vi holdt stiftende generalforsamling, og det er svært at forstå, hvor dagene blev af, men nu står vi her. Ambitionen er at skabe et samlingspunkt for fællesskab og træning for alle – bare man er fyldt 15 år,” sagde hun og uddelte herefter en stribe ”tak’er” til alle, der har hjulpet projektet på vej – ikke mindst de mange frivillige, eksempelvis de nyuddannede instruktører, samt alle dem, der har givet en hånd med indretning og renovering af lokalerne på Tuemosevej.

Der var også tak til Guldborgsund Kommune, der som visionskommune har været en vigtig støttespiller, som Randi Jepsen, udtrykte det. Og det var da også Peter Bring-Larsen, formand for Teknik, Miljø og Ejendomsudvalg, der klippede den røde snor ind til fitnesscentret.

”Jeg ved, at det ikke har været uden problemer, men I har ikke givet op og fundet nye veje. Og det er dybt imponerende. Held og lykke med det,” sagde han blandt andet i sin åbningstale.

Derudover lød der en stor tak til rådgiver Charlotte Agergaard fra Bevæg dig for livet – Fitness, som ud over rådgivning også har bidraget med et rentefrit lån samt diverse markedsføringsmaterialer.

”Hvis ikke du havde været der, var vi kommet på mange vildveje,” sagde Randi Jepsen.

Vejen til fitness er i hvert fald blevet kortere for byens borgere, og mon ikke de foreløbig 170 medlemmer bliver til endnu flere…

Rådgivning og lån til opstart af fitnesscenter

Hvordan starter man et foreningsbaseret fitnesscenter? Skal man oprette en ny forening – og er der særlige krav til den? Hvordan skaffer man instruktører? Og hvad med finansieringen?Der opstår mange spørgsmål, når man vil etablere et foreningsbaseret fitnesscenter.

Bevæg dig for livet – Fitness (den fælles fitnessafdeling for GymDanmark og DGI) har  mange års erfaring med rådgivning af foreninger om opstart af fitnesscentre, og foruden gratis rådgivning tilbyder vi også mulighed for at ansøge om lån i forbindelse med etableringen.

Vi hjælper dig hele vejen – uanset om du son enkeltperson bare har fået en god idé og gerne vil have rådgivning om alt fra etablering af forening, vedtægter, bestyrelse, økonomi osv. Eller hvis I allerede er en etableret forening, som efterlyser sparring og eventuelt lån i forbindelse opstart og drift af fitnesscenter. Se mere