Vil du udvikle dine gymnaster, så uddan dig - GymDanmark

Vil du udvikle dine gymnaster, så uddan dig

“Jeg fik en allround grunduddannelse, der gør mig i stand til at tage et hold i den nye sæson. GymTræner 1 – Basis gav mig præcis det jeg håbede og mere.”

Sådan runder en deltager i sin evaluering af uddannelsen GymTræner 1 – Basis af.

Allround er netop hvad GymTræner uddannelsen er tænkt som. Den er målrettet trænere 15+ fra alle gymnastikkens grene – både dig, som er træner for hold og for individuelle gymnaster.

I rækken af GymTræner uddannelserne er GymTræner 1 – Basis den første. Når basisdelen er bestået, kan du deltage på specialedelen, hvor du kan vælge mellem Spring, Trampolin, Rytmisk Gymnastik, Idrætsgymnastik, Acrobatik og Rope Skipping.

På GymTræner 1 – Basis lægges et bredt fundament for dine basiskundskaber som træner. Indholdet spænder fra motorik til anatomi, fysiologi og træning, fra opvarmning til grundtræning, fra træningsplanlægning og undervisning til trænerrollen og træningskultur.

“Jeg har i høj grad brugt emnerne inden for motivation, og eftersom jeg har været træner for målgruppen 12-14 år, har jeg tænkt meget over, at en indlæring skal ske gennem konstruktiv kritik, ros og så en træningskultur, hvor det er i orden at lave fejl.”

“Jeg er blevet meget mere bevidst om min rolle som træner og at gøre træningen mere varieret. Jeg har især brugt emnerne om opvarmning og grundtræning som inspiration til træningen af mit hold.”

Med undervisning af børn som afsæt har GymTræner 1 – Basis fokus på at lære gymnasterne at træne. Det er planlægningen af og undervisningen i løbet af den enkelte træning, der sættes i fokus.

Uddannelsen varer 23 timer. Heraf 4,5 timer forberende E-læring, 17 timers tilstedeværelse over en weekend og 1,5 afsluttende refleksionsopgave. Refleksionsopgaven skal afleveres digitalt 30 dage efter uddannelsesweekenden. Refleksionerne kan have form af tekst, video eller lyd og udarbejdes enten individuelt eller i gruppe med din(e) medtræner(e) fra samme hold i samme forening.

Lyder GymTræner 1 – Basis som noget for dig? Så klik ind på kalenderen – i efteråret er der mulighed løbet for at komme afsted på uddannelse i hele landet.