Kraftpræstation af Kjær ved European Games - GymDanmark

Kraftpræstation af Kjær ved European Games

Ved den netop overståede trampolin-konkurrence ved European Games, leverede danske Benjamin Salo Kjær sin hidtil bedste internationale præstation. Efter en fremragende indledende konkurrence, kvalificerede Kjær sig til finalen.

I et særdeles stærkt felt med blandt andre den forsvarende olympiske mester Uladzislau Hancharou, den forsvarende Europamester og vinderen af den seneste World Cup stod Kjær i finalen som én af de seks bedste (fra den rensede liste).

Med en rigtig god finaleøvelse sikrede Benjamin sig en sjette plads.  I finalen opnåede han ekstra 0,2 i vanskelighed, blandt andet for sin hoftebøjet out i stedet for sammenbøjet som 9. spring i kvalifikationens frie øvelse. Herudover har Benjamin også fået sat Miller ind som slutspring i denne sæson. Alt i alt en virkelig flot præstation som lover godt for fremtiden.

Benjamin Kjær om sin sjetteplads:

Det var en kæmpe oplevelse at stå foran 8000 mennesker i en finale og fyre den af! Det kommer måske til at blive en af de største oplevelser jeg får. Er meget glad og taknemmelig for muligheden og vil selvfølgelig arbejde endnu mere, så der forhåbentligt kan komme noget metal med hjem til Danmark snart.

Et stort skridt på vejen mod det endelige mål, OL2024

Det var en meget stolt og glad træner, Anette Dalsten der sagde:

Det har været en helt forrygende uge. Benjamin har været fantastisk til alle træninger og har været fokuseret og klar til at præstere på topniveau. Jeg er vanvittigt imponeret over hans evne til at arbejde mentalt – selv under stort pres. Det viser, at han har fundamentet for at gå hele vejen. Det langsigtede mål er fortsat en kvalifikation til OL 2024 i Paris. Ved European Games får Benjamin vist, at han er på rette vej. I de kommende måneder skal der arbejdes på stilen, så målet om 108 point kan nås til VM i Japan.

Olympisk mester tog guldet

Den olympiske mester Uladzislau Hancharou fra Hviderusland sikrede sig guldet over rivalen Mikhail Melnik fra Rusland.  Den regerende Europamester Diogo Ganchinho fra Portugal vandt bronzemedaljen.

Foto: @Lars Møller

Mere om European Games 2019

  • Afvikles 21.-30. juni 2019 i Minsk, Hviderusland
  • Afvikles hvert fjerde år
  • 50 nationer og 4.000 atleter deltager
  • 15 forskellige idrætsgrene (heraf 13 olympiske)
  • I tre sportsgrene er European Games også officielt EM (badminton, boksning og judo)
  • Konkurrencerne i 8 af de 15 idrætsgrene er en del af kvalifikationen til Tokyo 2020 (kvotepladser og ranglistepoint)
  • 201 sæt medaljer skal uddeles
  • Arrangør: EOC (sammenslutningen af de europæiske olympiske komitéer)
  • DR har rettighederne og sender fra European Games

Resultater

Læs mere

Quiz og vind

Den 16. juli 2024 fylder GymDanmark 125 år. Vær med til at fejre denne milepæl ved at deltage i jubilæumsquizzen og vind airpods til din sommerferie.

Tag quizzen